Mēness kalendārs istabas augiem 2023. gada jūnijam

Vasaras sezona ir lielisks laiks, lai rūpētos par istabas augiem, kā arī stādīšanai puķu dobēs. Siltajā sezonā iekštelpu ziediem jāsaņem nepieciešamā saules gaisma, siltums un virskārta, lai tās pareizi attīstītos un mierīgi ietu ziemas miegā. Mēness kalendāra ieteikumi palīdzēs puķu audzētājiem izvēlēties izbraukšanas laiku jūnijā.

Mēness enerģija ļoti ietekmē visu dzīvo, tāpēc pieredzējuši puķu audzētāji izmanto Mēness kalendārus. Tie palīdz izvēlēties optimālo laiku augu pārstādīšanai, stādu stādīšanai, laistīšanai un citai kopšanai. Eksperti iesaka ņemt vērā jūnija Mēness kalendāru, lai ieaudzētu sapņu dārzu, laicīgi parūpētos par iecienītākajiem ziediem, kā arī nepalaistu garām iespēju izaudzēt gardu ražu lauku mājā, zemes gabalā vai pat uz dzīvokļa balkona.

Augu kopšanas dienas

4. jūnijs: Pilnmēness Strēlnieka zīmē ir augiem bīstams laiks. Šodien viņiem netraucē un viņi cenšas viņiem nekaitēt, aktīvi darbojoties ziemas dārzā. Derētu apsmidzināt ar siltu ūdeni, maigi atslābinot, lai skābeklis piekļūtu saknēm. Citas manipulācijas jāatliek uz labvēlīgāku laiku.

11. jūnijs: Zivju zīmē mēness dilst, un šī diena nav piemērota telpaugu pārstādīšanai. Diena piemērota platu lapu kopšanai, ziedu pārkārtošanai no svelmīgas saules, kā arī augu pastaigāšanai pa ēnainiem balkoniem. Ir svarīgi izvairīties no caurvēja un nepieļaut rasas nokļūšanu uz ziediem.

12., 13. jūnijs: Mēness Aunā noveco, bet šīs savienības enerģija būs spēcīga. Neauglīgs zvaigznājs neietekmē augšanu un attīstību, bet tas nozīmē, ka no transplantācijas ir jāatsakās. Šajā periodā vislabāk ir nodarboties ar profilaksi: barot ziedus ar mēslojumu, apsmidzināt tos ar bioloģiskiem produktiem, lai novērstu Sli**bas un kaitīgu kukaiņu uzbrukumus.

14., 15. jūnijs: Mēness Vērša zīmē ir piemērots laiks ziedu kopšanai. Tiem var piešķirt jaunu formu, noņemt izžuvušos dzinumus, noskalot no putekļiem. Papildu apgaismojums nav nepieciešams, jo kļūst agri, un saulriets ir diezgan vēls. Svarīgāk ir nepieļaut apdegumus no spožajiem Saules stariem un uzraudzīt povu, lai tā pārāk neizžūtu.

16., 17. un 18. jūnijs: Mēness trīs dienas pavadīs Dvīņu zvaigznājā. Šajā periodā jūs varat arī rūpēties par augiem, taču jums vajadzētu atteikties no pārstādīšanas. 18. jūnijā, Jaunā Mēness dienā, augi netraucē un cenšas tiem kārtējo reizi netuvoties. 19 iespējama mērena laistīšana un slimību ārstēšana.

21., 22. un 23. jūnijs: Mēness augšana Lauvas zīmē nav labākais laiks augu pārstādīšanai. Šajā periodā viņi nodarbojas ar lietu sakārtošanu ziemas dārzā, ravē puķu dobes un dobes, sagatavo augsnes maisījumu un izvēlas jaunus stādus. Iekštelpu ziediem ir nepieciešama minimāla kustība – savlaicīga laistīšana un temperatūras režīma ievērošana.

26., 27. jūnijs: Mēness Svaru zīmē noveco, neļaujot augiem aktīvi attīstīties. Šajā sakarā nav vērts pārstādīt ziedus – tie iesakņosies ilgu laiku un var saslimt. Laba izvēle būtu virskārta, pateicoties kurai pumpuri būs lieli, un ziedi saņems nepieciešamo uzturu zaļās masas attīstībai un augšanai.

Labvēlīgs laiks augu pārstādīšanai

1., 2. jūnijs: Mēness augšana Skorpionā netraucē augu pārstādīšanai. Tas jādara no rīta vai vakara stundās, kā arī jāaizsargā ziedi no tiešiem saules stariem. Šāda apkārtne ir pilna ar apdegumiem un slimībām. Arī jūnija sākumā varat droši iegādāties jaunus ziedus savā kolekcijā, taču tie ir rūpīgi jāizvēlas.

Leave a Comment