Ļoti viegli un veselīgi salāti ar mīdijām un dārzeņiem. Skaista servēšana nodrošinās salātiem vietu pat uz svētku galda
Mīdijas ir ļoti populārs gliemju veids, kas pieder div-vāku gliemju (Bivalvia) klasei. Tās dzīvo jūrās, okeānos un dažkārt arī saldūdens ūdeņos, piestiprinoties pie akmeņiem vai citām virsmām. Mīdijas ir populārs ēdiens daudzās pasaules virtuvēs, jo tās ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgas.
Mīdijas ir bagātas ar vērtīgām uzturvielām, ās satur augstas kvalitātes olbaltumvielas, kas palīdz muskuļu veidošanā un organisma atjaunošanā, Omega-3 taukskābes, mīdijās ir daudz dzelzs, cinka, selēna un joda. Tajās ir B grupas vitamīni, īpaši B12, kas nepieciešams nervu sistēmas veselībai. Kā arī tām ir zems tauku saturs. Lielākā daļa mīdiju satur minimālu daudzumu piesātināto tauku. Tāpēc to lietošana uzturā ir ieteicama.
Esam tev sagatavojuši lielisku recepti ar mīdijām un ja jau tu esi šeit un lasi, tad tu noteikti esi jūras velšu cienītājs. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošana:
1.Sagatavojiet mīdijas. Atkausējiet, noskalojiet un nosusiniet. Pannā ar sakarsētu augu eļļu liek sīpolu, sagrieztu mazos kubiņos. Uz vidējas uguns sīpolu cep, nepārtraukti maisot.
2.Pievieno mīdijas. Apcep 2-3 minūtes, ielej 100 ml sausa sarkanā vīn. Gatavošanas laiks – 5-6 minūtes. Kad šķidrums ir pilnībā iztvaikojis, noņem no plīts. Atstāj atdzist.
3.Sagatavojiet salātu mērci. Sajauc 1,5 ēdamkarotes sojas mērces, 2 ēdamkarotes olīveļļas un 2 ēdamkarotes citrona sulas. Pievieno 1 tējkaroti Provansas garšaugu. Rūpīgi samaisa. Mērce ir gatava.
4.Papriku sagriež šķēlītēs un 2 minūtes sautē pannā ar ½ ēdamkarotes augu eļļas. Pārliek citā traukā, ļauj atdzist. Tagad nepieciešams salikt salātus kopā. Dziļā bļodā liek 2 daļās sagrieztas salātu lapas, rukolu. Pievieno 2 daļās sagrieztus ķiršu tomātus. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
5. Visu samaisiet. Tad pievieno papriku, sasmalcinātu ķiploku, olīvas, mīdijas. Salātus pārlej ar pagatavoto mērci. Rūpīgi samaisa un pārliek salātu bļodā.
Lasi vēl: Saldā kūka bez cepšanas jeb skudru pūžņa augļu versija
Sastāvdaļas:
vārītas saldētas mīdijas – 400 g
ķiršu tomāti – 10 gab.
salātu lapas – 1 saišķis
rukola – 1 saišķis
vārītas olas – 2 gab.
sarkanā paprika – 1 gab.
sīpols – 1 gab.
sojas mērce – 1,5 ēd.k.
olīveļļa – 2 ēd.k.
ķiploki – 2 daiviņas
olīvas – 150 g
sausais sarkanais vīn. – 100 ml
citronu sula – 2 ēd.k.
augu eļļa – 2 ēd.k.
Provansas garšaugi – 1 tējkarote
sezama sēklas – ½ tējk.
malti melnie pipari, sāls pēc garšas
Dekorē ar šķēlītēs vai apļos sagrieztām olām. Apkaisa ar sezama sēklām. Labu apetīti!