Mīkstās un aromātiskās kanēļa bulciņas, kuras jo īpaši iecienījuši mazākie ēdāji

Burvīgas mutē kūstošas maizītes gan pieaugušajiem, gan bērniem, ļoti gaisīga un poraina mīkla! Kanēļa un vaniļas aromāts neatstās vienaldzīgu

Populārs saldais konditorejas izstrādājums, kas pazīstams ar savu mīksto, aromātisko tekstūru un bagātīgo kanēļa garšu. Tās ir īpaši iecienītas brokastīs, vēlajās brokastīs vai kā deserts.  ir radītas Ziemeļeiropā, un tās tiek saistītas galvenokārt ar Zviedriju un Dāniju. Zviedrijā šis gardums ir tik populārs, ka 4. oktobris tiek atzīmēts kā Kanēļa bulciņu diena (Kanelbullens dag). Kanēļa bulciņas ir kļuvušas populāras visā pasaulē un pielāgotas dažādu kultūru garšām.

Ir pieejamas vairākas variācijas: Amerikāņu stils: Parasti ar biezu krējuma siera glazūru virspusē. Zviedru stils: Mazāk salds, bieži pārkaisīts ar pūdercukuru. Vegānās versijas: Izmanto augu pienu un sviestu, lai piemērotu recepti vegāniem. Kanēlis ir būtisks aromāts, kas padara šīs bulciņas tik īpašas. Tās ir ideāli piemērotas, lai izbaudītu kopā ar tasi kafijas vai karstas šokolādes. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

1.Uzkarsē pienu, ielej to bļodā. Pievieno mīkstu sviestu, 3 ēdamkarotes cukura, sāli, raugu. Rūpīgi samaisa. Miltiem pievieno vanilīnu un pakāpeniski iejauc. 2.Ar lāpstiņu mīcīt mīklu bļodā. Mīklai jābūt šķidrai un lipīgai. Nepievienojiet vairāk miltus.

3.Pārklājiet ar dvieli un novietojiet siltā vietā, lai mīkla paceltos. Pēc stundas nedaudz samīcīt, pārklāt ar dvieli un atstāt vēl 45 minūtes.

4.Ielieciet mīklu uz darba virsmas un izrullējiet mīklu plācenī. 5. Atsevišķā bļodā samaisa 3 ēdamkarotes cukura un 2 ēdamkarotes kanēļa. Pildījums ir gatavs.

Izklājiet pildījumu pa visu mīklas virsmu un satiniet. Rullīti sadala 14 vienādās daļās. Cepšanas paplāti ietaukot ar augu eļļu, izkārtot nākamās bulciņas, pārklāt ar dvieli, lai nedaudz uzpūšas (aptuveni 15 min.).

Lasi vēl: Pīrāgu mīkla bez rauga – recepte, kas nododama no paaudzes paaudzē

Sastāvdaļas:

milti – 320-350 g
sviests – 30 g
cukurs – 6 ēd.k.
piens – 250 ml
raugs – 7 g
vanilīns – 1-2 g
sāls – 1 tējkarote
kanēlis – 2 ēd.k.

Apsmērējiet ar sakultu olu un cepiet 180 ℃ temperatūrā 35-40 minūtes. Pēc izņemšanas ieteicams pārklāt ar tīru dvieli līdz atdziest. Labu apetīti!

Leave a Comment