Desmit soļi līdz mīlestībai pret sevi

1. Pārtrauciet jebkādu kritiku. Kritika neko nemainīs. Atsakieties no sev adresētas kritikas. Pieņemiet sevi tādu, kāds esat. Kad jūs sevi kritizējat, jūs maināties negatīvajā virzienā. Kad jūs sevi atzīstat, jūs maināties pozitīvajā virzienā.

2. Nebaidiet sevi. Nevajag sevi terorizēt ar savām domām. Tā dzīvot ir drausmīgi. Atrodiet tādu priekšstatu, kas jums ir patīkams (man, piemēram, ir dzeltenas rozes), un nekavējoties sāciet domāt par patīkamo priekšstatu.

3. Esiet labs, maigs un pacietīgs. Esiet labs pret sevi. Esiet pacietīgs, apgūstot jauno domāšanas veidu. Attiecieties pret sevi kā pret cilvēku, kuru jūs ļoti mīlat.

4. Esiet saudzīgs pret savu apziņu. Naids pret sevi ir naids pret savām domām. Pārstājiet sevi nīst par to, ka jūs tā domājat. Maigi, bet neatlaidīgi mainiet savas domas.

5. Uzlieliet sevi. kritika saārda gara spēku. Centieties to nostiprināt. Lieliet sevi vienmēr, kad tas ir iespējams. Sakiet, cik jūs labi ar visu tiekat galā, pat sīkumos.

6. Atbalstiet sevi. Atrodiet iespēju sevi atbalstīt. Vērsieties pie draugiem un ļaujiet, lai viņi jums palīdz. Tas ir drosmīgs un spēku prasošs solis: lūgt palīdzību, kad jums tā ir vajadzīga.

7. Pret saviem trūkumiem attiecieties ar mīlestību. Atzīstiet, ka jūs tos radījāt, lai apmierinātu savas vajadzības. Tagad jūs meklējat citus – pozitīvus – ceļus savu problēmu risināšanai, tādēļ maigi un nesteidzīgi atbrīvojieties no vecajiem negatīvajiem šabloniem un stereotipiem.

8. Parūpējieties par savu ķermeni. Izziniet visu par pārtiku. Kādu “kurināmo” jūsu organisms pieprasa, lai nodrošinātu optimālo enerģiju un dzīvotspēju? Painteresējieties, kādi mēdz būt fiziskie vingrinājumi. Kuri no tiem veicami ar prieku? Rūpējieties par savu ķermeni – templi, kurā jūs dzīvojat, un to cieniet.

9. Darbs pie spoguļa. Biežāk skatieties sev acīs. Izpaudiet pieaugušo mīlestības sajūtu pret sevi. Piedodiet sev tad, kad raugieties spogulī. Runājiet ar saviem senčiem, kad skatieties sev acīs. Piedodiet viņiem. Vizmaz reizi dienā sakiet: “Es tevi mīlu. Es tevi mīlu patiesi.”

10. Mīliet sevi. Dariet to tūlīt. Negaidiet, kamēr jūs izveseļosieties vai zaudēsiet lieko svaru. Atrodiet jaunu darbu vai jaunu iepazīšanos. Sāciet tūlīt un dariet to ar visu savu degsmi.

Autore: Luīza Heija “Izdziedē sevi pats. 101 doma dzīvības spēku nostiprināšanai.”

www.domatajs.lv

Leave a Comment