Ja jūs domājat, ka sīpolu mizas ir nepieciešamas tikai Lieldienu olu krāsošanai, jūs kļūdāties. Tā ir ļoti vērtīga izejviela, kas pirms Jaunā gada noderēs ikvienai saimniecei un ne tikai.
Piemēram, ar šādu “atkritumu” palīdzību var iegūt ceptu gaļu ar kūpinājuma garšu.
Lai to izdarītu, cūkgaļas gabals, karbonāde vai šķiņķis ir jāvāra sīpolu mizās.
Lasi vēl: Kājas nekad nenosals: 1 ģeniāls triks, lai saglabātu jūsu kājas siltas pat -30 grādos
Nomazgājiet 30-40 gramus sīpolu mizu. Daļu no tām izklājiet uz katla dibena, tad ielieciet gaļu un vēl vienu kārtu sīpolu mizu. Pēc tam pievieno iecienītākās garšvielas un vāra 15 minūtes.
Pēc tam gaļu cep cepeškrāsnī, kā parasti to dara. Tā iegūs ne tikai patīkamu zeltainu nokrāsu, bet arī oriģinālu garšu.
Turklāt sīpolu mizas piešķirs skaistu krāsu gaļas buljonam. Vārīšanas laikā pievienojiet četru sīpolu mizas, un buljons iegūs bagātīgu zeltainu krāsu un sīpolu kūpinājuma garšu.
Kā jūs izmantojat sīpolu mizas ziema? Vai ir kāds īpašs paņēmiens? Dalieties koemantāros!