Neko tik gardu jūs vēl nebūsiet baudījuši: atvaļinājumā, Grieķijā, iemācījos 2 receptes kā pildīt kabaču ziedus

SAGATAVOŠANA

1.Sakuļ olu, ielej tajā nedaudz ūdens un pievieno miltus. Visu kārtīgi samaisiet, lai neveidojas kunkuļi

Pievienojiet ķiplokus, kurkumu un sāli, pievienojiet ūdeni, sakuliet un ielieciet maisījumu ledusskapī. Šī ir mīkla pildītiem kabaču ziediem.

2.Pildījumam biezpienu sajauc ar pesto. Sasmalciniet sīpolu un apcepiet to līdz zeltainumam augu eļļā. Biezpiena pildījumam pievieno apceptus sīpolus. Pēc tam ielieciet to konditorejas maisiņā.

3.Piepildiet visus kabaču ziedus ar pildījumu. Pēc tam dziļā pannā uzkarsē augu eļļu. Katru ziedu iemērciet mīklā un pēc tam apcepiet tos 1 minūti no katras puses.

Gatavos ziedus novietojiet uz papīra dvieļa, lai notecinātu liekos taukus. Gatavs!

Kā pagatavot kabaču ziedus pēc grieķu receptes

25 kabaču ziedi

1 ēd.k. rīsu

2 mazi tomāti

1 sīpols

2 ēd.k. olīvju eļļas

zaļumi (fenhelis, pētersīļi, piparmētra)

sāls un malti melnie pipari pēc garšas

skābais krējums vai grieķu jogurts mērcei

SAGATAVOŠANA

1.Pagatavosim pildījumu. Nomazgātos rīsus pārlej ar ūdeni, uzvāra un izslēdz uguni.

No tomātiem noņemiet mizas un sasmalciniet. Sasmalcinātu sīpolu apcep olīveļļā līdz zeltainam brūnumam un, pievienojot tomātus, vāriet uz lēnas uguns līdz 7 minūtēm.

Lasi vēl: Tagad tikai šo pievienoju salātiem: mērce ir lieliska. Jūs aizmirsīsiet par eļļu un majonēzi

Izkāš rīsus un pievieno sīpoliem.

2.Pēc tam sasmalciniet zaļumus. Pievienojiet to pildījumam. Pievienojiet sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisiet un noņemiet no plīts, lai pildījums atdziest.

3.Uzmanīgi piepildiet katru ziedu ar pildījumu un salieciet ziedlapu malas. Cepešpannu ieziež ar augu eļļu un pildītos ziedus liek vienā rindā cieši vienu pie otra.

Cepšanas trauka apakšā ielejiet nedaudz ūdens, nesasniedzot pusi no zieda.

4.Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Kad viss ūdens ir iztvaikojis, varat izņemt trauku no krāsns. Pasniedziet pildītus kabača ziedus ar krējumu vai grieķu jogurtu. Gatavs!

Ja vēlies pārsteigt ģimeni vai viesus, šogad nepalaid garām iespēju pagatavot kabaču ziedus. Mēs esam pārliecināti, ka šie ēdieni nevienu neatstās vienaldzīgu pie galda. Labu apetīti!