Ņemu tomātus un salieku burkās: Šādā veidā tie stāv bez karsēšanas līdz nākamajai ziemai – glabāju istabā

Sastāvdaļas

Gatavošanai jums būs nepieciešams:

1 kg tomātu;

1 ķekars burkānu galotņu;

3 ķiploka daiviņas;

3 gab. lauru lapu;

1 litrs ūdens;

4 ēd.k. l. cukura;

1 ēd.k. l. sāls;

70 ml etiķa.

Gatavošanas metode

Lai pagatavotu tomātus, tie ir jānomazgā. Labāk ir ņemt augļus ar blīvu biezu ādu, tos labāk uzglabāt burkās.

Katras burkas apakšā jāieliek lauru lapa, sasmalcināts ķiploks un daži burkānu galotņu zariņi.

Virsū liek tomātus, nesaspiežot un nedeformējot augļus.

Ielejiet burkās verdošu ūdeni un paturiet 5 minūtes, pēc tam noteciniet.

Šajā laikā jums ir jāsagatavo marināde, vārot ūdeni ar sāli un cukuru.

Pēc vārīšanās izslēdz uguni un ielej etiķi.

Salejiet marinādi burkās ar tomātiem un aizveriet tās ar cieši noslēgtiem vākiem.

Šajā gadījumā nav nepieciešams karsēt un tīt segās.

Tomātus var uzglabāt istabā, tie ir lieliski. Bet, ja telpa ir karsta, labāk ir pārvietot burkas uz vēsāku vietu.

Labu apetīti!

Leave a Comment