Nepatīkama smaka skapī: no tās var atbrīvoties ar rīsu palīdzību

Bērnībā mēs ar vecākiem bieži braucām ciemos pie vecmāmiņas. Kopš tā laika ir daudz patīkamu atmiņu. Atceros, ka bēniņu lietām vienmēr bija specifiska smaka. Tikai ar laiku sapratu, ka tas parādījās mitruma dēļ. Bet vecmāmiņas drēbes vienmēr jauki smaržoja.

Izrādās, lai cīnītos ar mitrumu un drēgnumu, var izmantot rīku, kas ir katrā mājā – rīsus. Tas ir lieliski piemērots, lai atbrīvotos no sliktajām smakām skapī.

Nepatīkama smaka skapī: cēloņi

Lai uz visiem laikiem atbrīvotos no smakas, jums ir jānosaka, kāpēc tas parādās, un pēc tam jācīnās ar to. Piemēram, var būt šādi iemesli:

1.drēbes, kas ļoti cieši karājas uz pakaramiem vai nejauši salocītas plauktos, kā dēļ nav ventilācijas;

2.telpa ir pārāk mitra, un uz sienu stūriem un pie logiem veidojas pelējums;

3.mitru un netīru lietu uzglabāšana skapī;

Lasi arī: Uzaicināju tanti dzīvot pie manis, palīdzēju tikt pie darba, bet viss pārvērtās par ģimenes lāstu

4.uzkrājas putekļi;

5.putekļu ērcīšu, kožu vai peļu klātbūtne ;

6.drēbes karājas gadiem ilgi, tāpēc tās zaudē savu svaigumu, absorbē apkārtējās smakas;

7.pareizas mazgāšanas tehnoloģijas pārkāpums (pārāk daudz pulvera, cits mazgāšanas režīms);

8.cilvēki smēķē telpā, un lietas absorbē dūmus.

Nepatīkama smaka skapī: ko darīt?

Lai novērstu drēbju pelējuma smaku, glāzē ielejiet rīsus. Tas kalpos kā absorbents un absorbēs visas smakas, jo katrs graudiņš ir pārklāts ar plānu cietes kārtu.

Jūs variet ņemt jebkuru konteineru pēc saviem ieskatiem. Tā var būt papīra vai plastmasas kastīte vai visparastākā stikla krūze. Galvenais ir atcerēties, ka atvērumam jābūt platam, tad efekts būs ilgāks.

Vēl viens interesants veids ir rīsu bļodā ievietot pāris pilienus jebkuras ēteriskās eļļas, piemēram, lavandas, tējas koka, piparmētras vai citrona. Tas piešķirs patīkamu svaigu aromātu.

6 papildu veidi, kā atbrīvoties no smakas skapī

1.Izmantojiet cepamo sodu vai sāli. Paņemiet auduma maisiņu un ieberiet tajā 2-3 tējkarotes sāls vai cepamās soda. Varat arī izmantot plastmasas glāzes un sakārtot tās plauktos.

2.Paņemiet 7-10 aktīvās ogles tabletes, ievietojiet tās traukā ar caurumiem, lai ieplūstu gaiss, un pēc tam novietojiet to pie pakaramiem.

3.Kafijas biezumi palīdz atbrīvoties no smakas skapī. Nosusiniet, ielejiet traukā, aizveriet vāku ar caurumiem un ievietojiet to drēbju skapī.

Lasi arī: Pieczvaigžņu viesnīcas triks, lai vannas istabā vienmēr būtu debešķīga smarža

4.Sagatavojiet etiķa šķīdumu. Lai to izdarītu, ņem 1 daļu etiķa un 2 daļas ūdens. Apsmidziniet ar to drēbes, kā arī noslaukiet atvilktnes.

5.Smakas var arī novērst, sajaucot degvīnu ar ūdeni proporcijā 1:1 un apsmidzinot lietas ar šo šķīdumu.

6.Pagatavojiet mājās gatavotu aromātu, saritinot vates bumbiņas, iemērcot tās jebkurā smaržā un ievietojot stikla traukos, kas pārklāti ar plānu auduma kārtu.

Tagad rīsi skapī diez vai kādu pārsteigs. Šis praktiskais padoms palīdzēs ātri atbrīvoties no esošās smakas un novērst tās rašanās iespēju nākotnē. Izmēģiniet šo metodi paši un sajūtiet pozitīvo rezultātu.

COMMENTS

Leave a Comment