Nolēmu attīstīt sievas loģiku, uzdevums ir par olām, 99% aptaujāto kļūdās

Loģika pieaugušajiem ne vienmēr kļūst par realizējamu lietu. Bieži vien cilvēki to pilnībā atstāj novārtā, ķeroties pie vienkāršākajiem trikiem. Tas nepavisam nav dīvaini, jo cilvēks, kurš ir noguris pēc darba, nav pārāk uzmanīgs. Mēs piedāvājam jūsu uzmanībai dažas vienkāršas mīklas, kas ātri iedarbinās smadzenes. Tās noteikti noderēs.

Loģika pieaugušajiem

Bet vispirms ir vērts atcerēties, cik svarīgi ir uzturēt smadzenes labā formā. Tas jādara jebkurā vecumā un jebkurā situācijā. Labi domājoša galva palīdzēs noturēties virs ūdens, lai arī cik grūti tas būtu. Cilvēkiem, kuri neievēro šo noteikumu, ir samazināts uzmanības līmenis. Viņi pieļauj elementāras kļūdas un nespēj atbildēt uz vienkāršākajiem jautājumiem.

Olu lietas

Pirmais uzdevums. Man bija 6 olas. Es 2 olas saplēsu. Es 2 olas izcepu. Es 2 olas apēdu. Cik olu man ir palicis? Kāda ir pirmā atbilde, kas ienāk prātā? Vienkārši nesteidzieties izkliegt savu pirmo domu. Šādās problēmās tas ne vienmēr var būt pareizi. Izlasi vēlreiz un padomā. Vai ir kāds loģisks āķis? Viņam noteikti vajadzētu būt.

Atbilde. Daudzi atbild, ka palikušas tikai 2 olas. Nu ko? Bija 6, un 2 saplīsa. Tad sanāk, ka 2 apēda un 2 palika. Kā norādīts nosacījumā. Lai gan patiesībā situācija ir nedaudz atšķirīga. Pirmās 2 olas saplīsa tieši pannā, ātri apcepās un ar lielu baudu tika apēstas. Tas ir viss triks. Ir palikušas 4 olas.

Bēgšana no vistu kūts

Tā kā mēs runājam par olām, nav iespējams neatcerēties vēl vienu loģisku mīklu. Tātad problēmas stāvoklis. Man likās, ka lapsa iekāpusi vistu kūtī un gatavojas nozagt vistu vai olas. Man līdzi ir lukturītis, akmens un nūja. Kas jādara vispirms: ieslēgsiet lukturīti, iemetīsiet lapsai ar akmeni vai aizbiedēsiet to ar nūju? Arī šeit neiztikt bez maziem trikiem. Bet kur viņa ir?

Lasi arī: Uzrakstiet šo skaitli uz lauru lapas, ievietojiet to makā un paskatieties, kas drīz notiks

Atbilde. Lapsa vistu kūtī ir ārkārtīgi neveiksmīgs notikums. Protams, vajag pēc iespējas ātrāk viņu padzīt, lai viņa netraucē vistām. Vai arī viņa nenozog olas. Pirmā atbilde, kas varētu ienākt prātā, ir lukturīša ieslēgšana. Un tas ir labs risinājums, jo jums precīzi jāredz, kur atrodas lapsa. Vienīgais jautājums bija, kas jādara vispirms. Un, lai atrastu lapsu, vispirms ir jāatver vistu kūts durvis.

Meklējam triku

Turpinām tēmu par smieklīgiem uzdevumiem loģikai. Vai izmesta ola var nolidot 3 metrus nesaplīstot? Protams, ja met to 4 metru attālumā. Tad pirmos 3 tā viegli aizlidos sveika un vesela, un tad var droši saplīst. Vai nav ļoti sarežģīti jautājumi? Šķiet, ka viss ir ārkārtīgi vienkārši, bet atbildes patiešām ir pārsteidzošas.

Smieklīga loģika pieaugušajiem

Skolā man tika uzdota šāda problēma. Atzīšos, ka ar to nebija tik viegli tikt galā, bet tas ir iespējams. Nosacījums ir šāds: starp 9 monētām ir 1 viltojums. Kā starp parastajām monētām atrast viltojumu, izmantojot parastos svarus ar atsvariņiem? Monētas var nosvērt tikai 2 reizes. Sāksim atšifrēt pavedienu.

Monētas jāsadala 3 grupās pa 3 gabaliem. Pirmajā svēršanas reizē ir jānosaka, kura monētu daļa sver mazāk. Viltotā monēta būs tajā grupā. Ja svari rāda, ka pirmās 6 monētas sver vienādi, tad viltotā būs starp pēdējām trim monētām. Otrajā svēršanas reizē vairs nav sarežģīti. Salīdziniet visas divas “aizdomīgās” grupas monētas un nosakiet to svaru. Tas, kurš ir mazāks, būs viltojums. To var atrast uz svariem otrās svēršanas laikā. Vai arī tā būs pati pēdējā monēta trijniekā.

COMMENTS

Leave a Comment