Novietojiet šo augli pie savas gultas, bezmiegs pāries tajā pašā naktī

Novietojiet citrona gabaliņu pie gultas

Citrons ir ne tikai C vitamīna krātuve, bet arī līdzeklis pret stresu. Saulaino augļu aromāts nomierina nervu sistēmu un mazina trauksmi pēc smagas dienas. Vienkāršas manipulācijas tikai ar vienu citrona šķēli palīdzēs no rīta pamosties enerģiskākam un priecīgākam.

Kas būtu jādara?

1.Pirms gulētiešanas uz naktsskapīša gultas galvgalī novieto apakštasīti ar citrona šķēli. Dziļi ieelpojiet tā aromātu un pavadiet 2-3 minūtes vienkāršā meditācijā. Atstājiet malā visas smagās, nemierīgās domas par rūpēm un virziet savas domas uz maigās citrona smaržas sajūtu. Lēnām ieelpojiet to, sajūtot aptverošo dziļumu un relaksāciju.

2.Sakiet šos vārdus: “Maigais aromāts iegremdē mani saldā miegā. Patiesi! Sajūti, kā tevi pārņem miera un klusuma sajūta, izšķīst citrona aromātā. Nekavējoties iekāp gultā.

3.Dažu minūšu laikā jūs ienirt mierīgā, veselīgā miegā, un no rīta pamodīsies jautrs un atpūties.

4.Veiciet šo praksi pirms gulētiešanas 10-15 dienas un turpmāk varēsiet veikt tādas pašas relaksējošas procedūras bez citrona. Tajā pašā laikā jūs sajutīsiet tā aromātu un efekts būs tāds pats!

Miega higiēna

Šeit ir sniegti vēl daži padomi, kas palīdzēs labāk aizmigt.

1.Ej gulēt tikai tad, kad jūties noguris. Ja miegs nenāk 20–30 minūšu laikā, ir veltīgi mēģināt tālāk. Izkāpiet no gultas, staigājiet pa māju un atgriezieties guļamistabā, kad jūtaties miegains.

2.Kafija, tēja un šokolāde jālieto 6–8 stundas pirms gulētiešanas, ne vēlāk. Tas pats attiecas uz alkoholu un nikotīnu. Veiciet intensīvu vingrinājumu ne vēlāk kā 4 stundas pirms gulētiešanas.

3.Pusstundu pirms atpūtas izslēdziet visas elektroniskās ierīces. Novietojiet malā klēpjdatoru, planšetdatoru un viedtālruni: to mākslīgais apgaismojums traucē normālu atpūtu un mierīgu miegu. Pusotru stundu pirms gulētiešanas pabeidziet visus uzdevumus, kas prasa garīgu un garīgu stresu. Nemācieties uz eksāmeniem vai nepabeidziet projektu, kad iestājas nakts.

4.Lai jūsu guļamistaba ir miera un klusuma mājvieta. Tam jābūt ērtam, klusam un siltam. Šī ir vieta, kur gulēt, nevis strādāt, skatīties televizoru vai ēst. Gulta ir tikpat svarīga kā atmosfēra. Ja iespējams, nomainiet veco un neērto gultu pret jaunu.

Izmēģiniet šo vienkāršo relaksācijas paņēmienu, izmantojot citronu, un uzziniet, cik tā ir efektīva. Un arī pastāstiet mums komentāros, kā jūs tiekat galā ar bezmiegu.

Leave a Comment