Pārvari greizsirdību, pirms tā ir sabojājusi visu!

Ko greizsirdība nozīmē? Greizsirdība sakņojas bailēs no zaudējuma. Cilvēki baidās zaudēt attiecības, zaudēt respektu pret sevi un pat baidās no tā, ko citi domātu par viņiem, ja redzētu, ka viņi ir palikuši muļķa lomā, jo ir tikuši piekrāpti.

Kad bailes sāk izgaist, izgaist arī greizsirdība.

Tas varētu izklausīties dīvaini, bet kā būtu ar uzticēšanos savam partnerim? Jā, pacenties ticēt viņa vārdiem. Notici, ka viņš ir aizkavējies darbā, notici, ka, ejot ballēties kopā ar draugiem, viņš necenšas savaldzināt kādu citu sievieti. Tev ir jātic savam partnerim, jo, ja neticēsi, tas sabojās visas attiecības. Tomēr, ja gadījumā izrādīsies, ka viņš ir tev melojis, muļķa lomā paliks viņš pats, nevis tu. Tu būsi uzticējusies viņam – un tas ir pats svarīgākais. Uzreiz nav iespējams vienkārši sev pateikt: “Viss, es tagad viņam uzticēšos”, bet, ja centīsies, ar laiku greizsirdība pāries.

Centies celt savu pašapziņu, jo, ja tādas nav, ja tu nenovērtē pati sevi, arī partneris ar laiku vairs nespēs tevi novērtēt.

Vieglāk pateikt, nekā izdarīt, bet pārstāj salīdzināt sevi ar citiem! Jā, tev ir jāsaprot, ka pasaulē vienmēr būs kāda, kura tev liksies skaistāka, gudrāka, jautrāka un mīļāka par tevi, tomēr tas nenozīmē, ka tā liekas arī tavai otrai pusītei. Viņš ir kopā ar tevi, jo ir tevī saskatījis ko īpašu – ko tādu, kas nav nevienā citā cilvēkā.

Ja domāsi, ka citas ir labākas par tevi, tev šī pārliecība iesakņosies ļoti dziļi, tādēļ jau laikus centies sev ieskaidrot, ka tu tāda, kāda esi, esi viena pati – tu esi īpaša, un tieši tādēļ viņš ir kopā tieši ar tevi!

Varbūt tā ir briesmīga doma, tomēr esi gatava zaudējumam. Nē, tev nav tas jāgaida un jādomā, kad nu pienāks brīdis, kad jūsu attiecības beigsies. Tev vienkārši ir jāsaprot, ka bez viņa ir arī cita dzīve. Nepieaudz pie domas “ko es darītu bez viņa?” Un tiešām izdomā, ko tu darītu – kā tu rīkotos, ja šīs attiecības vairāk nebūtu, tādēļ, ja šāda situācija kādreiz rastos, tu zinātu, ko darīt. Vari to pat uzrakstīt uz lapiņas, lai grūtajā brīdī tev būtu skaidrākas domas, tikai neturi šo sarakstu sev pat tuvumā. Noslēp tā, lai pašai tas būtu grūti atrodams.

Nespēlē spēlītes. Necenties padarīt greizsirdīgu arī viņu. Bieži vien cilvēki, kuri paši ir greizsirdīgi, tā vien cenšas kā padarīt greizsirdīgus savus partnerus. Bet, ja tu tēlosi, ka koķetē ar citiem vīriešiem, izrādi viņiem uzmanību un dari citas lietas, kas tev pašai liktos nepieņemamas, pastāv liela iespējamība, ka tavas vainas dēļ šīs attiecības beigsies. Domā, ko tu dari – parādi viņam, ka viņš tev ir vienīgais.

Aproc savu iztēli! Mēs bieži iedomājamies, ka, piemēram, kad mīļotais ir devies izklaidēties ar draugiem, viņš noteikti ir atradis kādu skaistu sievieti un to vien dara, kā cenšas viņu savaldzināt. Viņš ir prom, tu sēdi un iztēlojies šo skatu, paliec dusmīga, viņš ierodas mājās, un tu pret viņu sāc izturēties vēsi, dusmojies, līdz beigās tas pāraug strīdā, un viņš arī paliek dusmīgs.

Nedomā to, kā nav – ar laiku tā kļūst par lielu problēmu.

 

Avots: www.uncommonhelp.me

Leave a Comment