Pannā cepti ananāsi un kivi ir lielisks gaļas ēdienu papildinājums

Augļi, tostarp eksotiskie, ir neiztrūkstoši  maltīšu vai svētku pavadoni. Daudzi cilvēki nezina, ka tādus augļus kā ananāsus labāk neēst neapstrādātus, tāpēc, ka tie satur īpašas vielas

 

Tie pieder bromēliju dzimtai un ir pazīstami ar savu saldeno, sulīgo garšu un unikālo izskatu. Ananāsi ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām, īpaši C vitamīnu un mangānu. Tie satur fermentu bromelīnu, kas palīdz sadalīt proteīnus un uzlabo gremošanu.

Šajā receptē es pastāstīšu, kā pagatavot ananāsus pannā vai cepeškrāsnī. Tas nezaudēs tā derīgās īpašības un vienlaikus neitralizēs skābes. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Ananāss pirms, protams, ir jānomizo. Tā kā tās ir ļoti blīvs un ciets, labāk izmantot attiecīgu rīku ar platu asmeni un zobiņiem. Nomizoto ananāsu sagriež apļos, kas nav biezāki par 1 cm.

Apļus var pārgriezt uz pusēm, ja tie neiekļaujas pannā. Pannā izkausējiet sviestu (vēlams labas kvalitātes sviestu, nevis sviesta pastas, sviesta izstrādājumu utt., jo ananāsiem ir jāuzsūc tauki.

Gatavošanas laikā var pievienot vēl augu eļļu. Apcep ananāsus no abām pusēm 2-3 minūtes uz vidējas uguns. Lai laiku pa laikam panna jānosedz ar vāku, lai iekšā cirkulētu vairāk mitruma. Ananāsu gabaliņi būs gatavi, kad to vidusdaļa, kas parasti ir cieta, kļūs mīksta.

Gatavos gabaliņus liek uz šķīvja, iepriekš pārklājot to ar salveti – tā uzsūks lieko eļļu. Pēc pilnīgas atdzesēšanas sagriež tos mazos kubiņos un liek salātu bļodā.

Kivi nomizo no mizas un sagriež nelielos gabaliņos, pēc tam liek pie ananāsiem un samaisa. Šī augļu piedeva ir ideāli piemērota gaļas ēdieniem – tā var būt gan aukstā, gan karstā veidā.

Lasi vēl: Bērnudārza auklīte pastāstīja kā atmazgāt baltās zeķes, lai tās atkal kļūtu sniegbaltas

Sastāvdaļas:

ananāsi – 1 gab.
kivi – 6 gab.
augu eļļa – 1 tējkarote
Sviests – 30 g

Lieta tāda, ka šie augļi satur skābes, kas sairdina olbaltumvielas, t. i., tie neļaus gaļai palikt cietai – tieši pretēji, ananāsi un kivi lieliski mīkstina gaļu. Labu apetīti!

Leave a Comment