Pētījumi liecina, ka 47 procenti vecāku par savu bērnu redzi rūpējas vēlu, un daži uzskata, ka par bērniem ar brillēm citi pasmiesies.

Nesen veikts pētījums atklāja, ka tikai pusei bērnu redze ir pārbaudīta pirms skolas gaitu sākšanas, un ceturtā daļa bērnu redzes funkciju neatbilst normai. Valstī noteikts, ka dažāda vecuma bērnam pirms skolas gaitu uzsākšanas trīs reizes jāapmeklē acu ārsts, bērniem līdz 18 gadu vecumam vizītes ir bez maksas, Latvijas raidījumā “Ģimenes studija” skaidro eksperti. Radio.

Īstenojot “Redzi, redzi, redzi!” No šī gada pavasara līdz oktobrim tika veikts redzes skrīninga pilotpētījums, lai noskaidrotu, vai 1. un 2. klases bērnu redze atbilst normai. Pētījuma ietvaros tika veikta redzes skrīnings bērniem, kā arī vecāku aptauja, lai uzzinātu vairāk par vecāku zināšanām un izpratni par redzes Vese***as jautājumiem. Ideja veikt pētījumu radās Pand***jas laikā, kad studenti tika apmācīti attālināti. Tika konstatēts, ka ievērojamam skaitam bērnu pirms skolas gaitu uzsākšanas ir veikta redzes pārbaude. Varbūt daži vecāki domā, ka ar bērna redzi viss ir kārtībā, jo bērns nesūdzas. Ir vietas Latvijā, kur nav pieejami speciālisti, kas veiktu bērnu redzes pārbaudes, vecāki nezina, kur vest bērnus uz pārbaudi un citi iemesli, kāpēc bērni netiek pārbaudīti pie ārsta.

Tā par to saka kampaņas iniciatore Marta Siliniece. Saskaņā ar valdības tiesību aktiem pirmā redzes pārbaude bērnam ir trīspadsmit līdz divdesmit četru mēnešu vecumā, lai saprastu, vai ir problēmas, kurām jāpievērš lielāka uzmanība. Otrā pārbaude ir trīs līdz četru gadu vecumā. Nākamais pārbaudījums ir pirms skolas sešu līdz septiņu gadu vecumā. Vecāki bieži domā, ka, ja viņu bērnam būtu redzes problēmas, viņi par tām sūdzētos, taču tas tā nav. Bērni bieži nesaka, ka viņiem ir redzes problēmas, jo viņi nevēlas valkāt brilles.

Daudzi vecāki nezina, kur viņu bērniem var veikt redzes pārbaudes. Daudzi vecāki uzskata, ka citi bērni izsmej bērnus, kuri nēsā brilles. Vecāki gudri pārrunā ar bērniem redzes aprūpi mājās. Ceturtā daļa bērnu redzes neatbilst normai, teikts pētījumā, taču dakteris Valters to nevēlas komentēt, jo aptaujāto skaits ir neliels. Ār*te arī redzējusi, ka vecāki savus bērnus ar redzes problēmām atved pie ārsta vēlu, jo zina, ka redzes korekcija jau ir nokavēta. Ār*te piekrīt, ka noteikti jāievēro obligātās redzes pārbaudes bērniem līdz skolas vecumam. Kad jums ir ērti, uzklausieties aplādei un klausieties to pakalpojumā Spotify, Apple un Google.

Jauna sērija katru darba dienu. Epizode ir gara, pārsniedzot piecdesmit minūtes. Latviešu valodas un literatūras skolotāja Laura Ražinska privātajā pamatskolā “Domdaris” novērojusi redzes problēmas saviem audzēkņiem, kas liedza ne labi rakstīt, ne redzēt uz tāfeles. Ir reizes, kad bērns sūdzas par galvassāpēm, un izrādās, ka bērnam ir redzes problēmas. Skola rūpējas par labu apgaismojumu skolēniem, un digitālais piedāvājums ir pārdomāts. Ikdienā jāizvairās no mobilā tālruņa lietošanas, lai samazinātu acu noslogojumu. Tiem bērniem, kuriem nepieciešams papildu atbalsts mācībās, mācību vide ir īpaši pielāgota viņu konkrētajām vajadzībām.

Redzes higiēna ir ļoti svarīga, pieaugušajiem jārūpējas par labu piemēru bērniem. Redzes pedagogi konsultē vecākus par bērnu redzes ikdienas higiēnas vadlīnijām, mācot mērīt attālumus, ieturēt pārtraukumus aktivitāšu laikā, iziet dabā un mainīt aktivitātes. Viņi arī sniedz informāciju par redzes terapiju. Pētījums parādīja, ka bērni vecumā no sešiem līdz septiņiem gadiem pie viedierīcēm pavada vidēji aptuveni stundu. Daži vecāki nezina, cik daudz laika viņu bērni pavada pie šīm ierīcēm, jo ​​tās tiek izmantotas. Visā pasaulē ir daudz vadlīniju redzes higiēnai, kas iesaka mūsu acīm ik pa laikam dot pārtraukumu. Ār*te uzsvēra, ka sliktu redzi citi var nepamanīt. Šīs Sli**bas simptomi ir biežas galvassāpes, neskaidra redze un miega traucējumi. Skolas vecuma bērniem drošības un redzes uzturēšanai reizi divos gados jāapmeklē acu ārsts. Visu vecumu bērniem ir pieejamas valsts apmaksātas acu ārsta vizītes.

Leave a Comment