Pieredzējušie dārznieki padalījās noslēpumā, ar ko augustā barot bietes, lai raža būs apskaužama

Slāpekļa mēslojumu var izgatavot neatkarīgi. Lai to izdarītu, sajauciet 1 tējkaroti karbamīda un 5 litrus ūdens. Ar iegūto šķīdumu apstrādā dobes ar sakņu kultūrām. Turklāt pieredzējušie vasarnīcu iedzīvotāji iesaka mēslot bietes ar nitroammofosu.

Tas ir komplekss minerālmēsls, kas noteiktās proporcijās satur slāpekli, fosforu un kāliju. To iegūst, sajaucot amonjaku, fosforskābi un kālija sāli.

Biešu apstrādāšanai pietiek ar 30–40 g kompleksā mēslojuma atšķaidīšanu 10 litros ūdens. Un tad ielej iegūto šķīdumu spraugās starp stādu dobēm. Uz vienu lineāro metru vajadzētu izlietot aptuveni 2-3 litrus mēslojuma. Pēc tam augs jālaista ar vienkāršu ūdeni.

Cita veida mēslojums

Augustā bietes var barot arī ar cita veida mēslojumu.

Mēģiniet izgatavot kompleksu mēslojumu no kālija permanganāta. Lai to izdarītu, sajauc 1 gramu vielas un 10 litrus ūdens. Pēc tam pievienojiet vienu ēdamkaroti superfosfāta un kālija magnēzija. Pēc tam paņemiet 1 tējkaroti karbamīda un pusi tējkarotes borskābes.

Bietes var mēslot ar pelniem. Tas ir lielisks dabīgs pārsējs, kas satur boru, mangānu, kāliju un citus noderīgus mikroelementus. Ir nepieciešams izkaisīt pelnus ar daudzumu 0,5 tases uz lineāro metru. Pēc pelniem ir vērts nedaudz uzrušināt zemi un apliet ar ūdeni.

Ir vēl viens variants, kā zem krūmiem ienest pelnus. Lai to izdarītu, sajauciet glāzi pelnu ar spaini ūdens un izlejiet iegūto šķīdumu uz biešu dobēm.

Jūs varat mēslot bietes ar parasto galda sāli. Lai to izdarītu, vienu ēdamkaroti produkta atšķaida 10 litros ūdens. Un tad tikai apstrādā dobes ar iegūto šķīdumu.

Lasi arī: Eksperte Svetlana Dragana nosauca zvaigžņu zīmju pārstāvjus, kuru dzīve spēcīgi izmainīsies augustā

Lasi arī: Draudzene neticami spēcīgi notievēja un viņa padalījās ar noslēpumu, kā dzert ūdeni, lai kilogrami pazūd un ķermenis kļūst viegls

Biešu augšanas sākumposmā to var mēslot ar kompostu. Tas ir lielisks dabīgais mēslojums bietēm. Viela satur daudzas barības vielas un palīdz uzlabot augsnes struktūru. Jūs varat izmantot kompostu no organiskajiem atkritumiem no virtuves un dārza.

Dalāmies ar vēl vienu labu dzīves padomu. Pirms biešu stādīšanas apgabalā iestādot zaļmēslojumu, piemēram, āboliņu, sinepes, pupas vai lucernu, augsne uzlabojas, bagātinot to ar slāpekli un uzlabojot augsnes struktūru.

Lietojot jebkuru dabīgo mēslojumu, ieteicams ievērot pareizās devas un nepārslogot augus ar barības vielām, lai izvairītos no iespējamām problēmām. Kā vienmēr, konsultācijas ar vietējiem dārzkopjiem vai lauksaimniekiem var palīdzēt noteikt labāko veidu, kā pabarot bietes jūsu reģionā un vietā.

Pastāsti man, kā jūs barojat bietes jūlijā un augustā? Noteikti dalieties ar saviem padomiem komentāros!

Leave a Comment