Pīrāgs ar svaigām aprikozēm: šo desertu reiz man pagatavoja draugs šefpavārs – neko tik garšīgu nebiju ēdis nevienā restorānā

Foto – ekrānuzņēmums

Vasaras pilnbriedā var iegādāties visgaršīgākās aprikozes, un varbūt tādas aug arī tevis paša dārzā. Šādu pīrāgu, tu, visticamāk, vēl nekad nebūsi ne gatavojis, ne pagaršojis. Tas ir desertu karalis!

Šo pīrāgu man reiz pagatavoja draugs, kurš bija strādājis par šefpavāru vienā no smalkākajiem Francijas restorāniem. Viņš toreiz teica: “Ja tu neesi šo garšojis, tu vispār nezini, kā garšo visizcilākais deserts!”. Un viņam bija pilnīga taisnība!!!

Izmēģiniet un jūs ne mirkli nenožēlosiet. Svarīgi – ievērot visas sastāvdaļas precīzi un jo īpaši – pagatavošanas gaitu. Tad izdosies nevainojami!

Sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

Sviests – 180 grami
Skābais krējums – 300 grami
Svaigas aprikozes – 400 grami
Cukurs – 150 grami
Milti – 200 grami + 30 grami mīklas gatavošanas laikā
Olas – 3 gab.
Pūdercukurs – pārkaisīšanai

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Sajauciet smilšu mīklu – izsijājiet miltus uz virtuves virsmas, pievienojiet 50 gramus cukura un sviestu. Sviestu sagriež gabaliņos, pārber tos ar miltiem, pēc tam ar rokām visu mīca, tā kārtīgi – kā bērni smilšu kastē cep kūciņas. Tieši tikpat cītīgi mīciet savu mīklu. Tā, lai sāk veidoties salipuši gabaliņi. Tad tos saliek vienā veselā. Nevajag baidīties, jo sākumā mīkla būs diezgan lipīga, tāpēc ielieciet to “atpūsties” ledusskapī, kamēr gatavosiet pārējās sastāvdaļas.

2. Nomazgājiet aprikozes, sagrieziet divās daļās, izņemiet kauliņus.

3. Bļodā lieciet skābo krējumu, pievienojiet 100 gramus cukuru un olas, visu maisiet līdz veidojas viendabīga masa. Nav nepieciešams neko putot!

4. Ņem cepšanas formu, ja neizmantojat silikona, jums būs vajadzīgs cepšanas papīrs, ko ieliksiet cepšanas formā. Lieciet mīklu cepšanas formā, mīciet, lai veidotos smukas maliņas. Ar mīklu nebūs grūti darboties, jo tā ir mīksta kā plastilīns.

Lasi vēl: Apelsīnu kēkss: smaržīga un garda ziemas deserta recepte

5. Ieslēdziet cepeškrāsni, uzkarsējiet līdz 180 grādiem. Ar dakšiņu sadurstiet pamatnē dažus caurumus, lai cepot apakša “neuzpūstos”. Pāri tai lejiet pildījumu un uzmanīgi virspusē kārtojiet aprikožu pusītes.

6. Lieciet formu cepeškrāsnī uz apakšējā līmeņa un cepiet 180 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes. Pēc tam temperatūru samaziniet līdz 150 grādiem un cepiet vēl 40 minūtes.

7. Kad pīrāgs nedaudz atdzisis, pārkaisiet ar pūdercukuru.

Viss! Jūsu brīnišķīgais deserts ir gatavs baudīšanai!

Leave a Comment