Pirms stādīšanas es bagātinu ķiploku bedrītes, lai lielās galviņas iegūtu lieliskus rezultātus.

Bet jūs varat nedaudz atpūsties un neņemt vērā stingrus dārznieku  ieteikumus. Šis dzīvības rīks palīdzēs ķiplokiem pārdzīvot aukstumu un, ja iespējams, bez grūtībām sadīgt. Šādam vienkāršam uzdevumam jums būs nepieciešama stikla pudele ar garu kaklu, krīts, pelni, smiltis, humuss vai komposts. Šādas veselīgas sastāvdaļas palīdzēs izaudzēt lielus un veselīgus ķiplokus.

Kā tas strādā?

Kāds jautās: “Kāpēc visas šīs dejas ar tamburīnu un šajā gadījumā ar pudelēm?” Atbilde ir pēc iespējas vienkāršāka. Izmantojot garu kaklu, varat izveidot pietiekami dziļu caurumu ķiploku daiviņām. Tas pasargās dārzeņu no aukstuma ziemošanas laikā. Bet tas vēl nav viss.

Stādīšanas dziļumu uz pudeles labāk atzīmēt ar pastāvīgu marķieri . Ideālā gadījumā 15 cm un visam jābūt vienādam visur. Tad, ņemot vērā visus mēslojumus, ķiploku daiviņas atradīsies 10 cm dziļumā, turklāt šādu bedrīšu dibens ir rūpīgi jāsablīvē, izmantojot pudeles vāciņu. Šādā bedrītē ķiploks noteikti nesasals un līdz pavasarim lieliski saglabāsies bez mazākajiem bojājumiem.

Noderīgs dzīves triks

Kāpēc šādam trikam ir jāizmanto krīts, smiltis, komposts un pelni? Augsnes deoksidēšanai izmanto krītu, un jums tā vajadzēs nedaudz. Bet, ja jūs zināt, ka augsne nav pārāk skāba, tad principā jūs varat iztikt bez tā.

Lasi arī: Pirms gulētiešanas es noliku vienu vienkāršu lietu zem spilvena un pēc pāris minūtēm metos Morfeja rokās

Lasi arī: Daudzus gadus nepērku ķiplokus veikalā, rotaļīgi audzēju uz palodzes

Komposts ir dabisks un videi draudzīgs mēslojums, ko var izmantot gandrīz visām dārza kultūrām. Smiltis veidos augam sava veida gaisa spilvenu un neļaus ķiplokiem sasalst.

Kā mēslot ķiplokus pirms stādīšanas bedrēs

Tātad, kā mēslot ķiplokus pirms stādīšanas un kā to izdarīt pareizi? Vispirms sagatavojiet sablīvētos caurumus. Pārliecinieties, ka augsne nesadrūp un var tikt mēslota . Pēc tam katrā caurumā ielej ēdamkaroti mēslojuma. Pēc tam izveidojiet nelielu smilšu slāni un ievietojiet tajā ķiploka daiviņu. Tagad pārklājiet ķiplokus ar smiltīm un pievienojiet veselīgu komposta un pelnu maisījumu. Aizpildiet ar to visu caurumu, un jums vairs nav jāmēslo šāda ķiploku dobe.

Ķiploku stādīšanas metode smilšainā dobē ne tikai pasargās augu no aukstuma, bet arī pabaros to visu ziemu un neļaus ķiplokus apēst visādiem kaitēkļu mikroorganismiem. Veselīgs maisījums ļaus ķiploku daiviņai saņemt barības vielas normālai ziemošanai un turpmākai augšanai. Atcerieties šo lielisko ķiploku stādīšanas metodi, izmantojiet to pats un pastāstiet saviem draugiem.

Leave a Comment