Portāls: Kā tu izskatīsies kā pretējais dzimums jeb Kāpēc ir bīstami “nevainīgie” soctīklu testi

Ja jums liekas amizanti daudzie sociālajos tīklos, it īpaši Facebook, piedāvātie un jūsu paziņu un draugu izmantotie testi kā, piemēram, “Kā jūs izskatīsities 2023. gadā?” vai “Kāds dzīvnieks jūs būtu?”, vai “Kurai suņu šķirnei tu esi vislīdzīgākais?”, šī it kā nevainīgā nodarbe nemaz tāda nav, raksta portāls irir.lv. 

 

Portāls uzsver: Daudzo bezmaksas testu mērķis sociālajos tīklos ir viens – savākt iespējami vairāk informācijas no lietotājiem.

Lai arī dabūt šādu izklaidējošu testu rezultātu lietotājam ir salīdzinoši vienkārši – jānospiež tikai atļauja piekļuvei jūsu Facebook lapai, kā zināms, bez maksas ir tikai siers peļu slazdā, atgādina eksperti, kurus aptaujājuši Krievijas neatkarīgās TV “Doždj” žurnālisti.

Kādas ir bīstamības?

Izpildot testu Facebook, kura no Disneja princesēm tu būtu vai kurai no slavenībām esi līdzīga, datora algoritms ne tikai sniedz jums diezgan apšaubāmus rezultātus, bet arī savāc jūsu privāto informāciju, ja tāda ir jūsu Facebook lapā. Pielikums savāc ziņas par jūsu vecumu, dzimumu, draugu sarakstu, e-pasta adresi, atrašanās vietu, arī fotogrāfijas ar jums un jūsu publicēto postu vēsturi. Turklāt tas viss “savācējiem” tiek dots par velti un uz visiem laikiem, ar iespēju šo informāciju glabāt, kur vien vēlas un nodot kam vien tīk.

Daudzi sociālo tīklu lietotāji ir nesaprašanā – es taču nekādus noslēpumus Facebookneglabāju. Kāpēc man tas ir bīstami?

Lasi arī: Nošāva 2220 eiro dēļ. Noziegums Ķekavas mežā

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment