Prezentēs pētījumu par tērēšanas paradumiem un diskutēs par likumdošanas izmaiņām

Ceturtdien, 4.aprīlī, Bigbank iepazīstinās ar iedzīvotāju aptaujas datiem Baltijā par to, kādiem mērķiem cilvēki plāno šogad tērēt naudu, un diskutēs, kā Latvijas iedzīvotājiem palīdzēs un kā patēriņa ieradumus Latvijā ietekmēs 1. jūlijā gaidāmās likumdošanas izmaiņas ātro kredītu ierobežošanā. Preses konference notiks plkst.: 11:00 “The Hub Cafe”, Elizabetes ielā 55, Rīgā.

“Šogad visās trīs Baltijas valstīs iedzīvotāji visbiežāk atzinuši, ka plāno tērēt ceļošanai, kā nākamo minot mājokļa remontu. Savukārt, visbiežāk aizņemties cilvēki plāno mājokļa labiekārtošanai un automašīnas iegādei. Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs izmanto patēriņa aizdevumu. Kā šī situācija un sabiedrības finansiālās Vese***as stāvoklis mainīsies, kad stāsies spēkā likumdošanas izmaiņas par ātro kredītu ierobežošanu? Arī Igaunijā tiek stingri regulēta šī joma, kas sākotnēji veidoja strauju procentu likmes samazinājumu, bet tagad vidējā patēriņa aizdevuma likme kaimiņzemē ir kāpusi un ir augstāka nekā Latvijā,” saka Bigbank Latvijas filiāles vadītājs Ģirts Kurmis.

Preses konferencē piedalīsies Bigbank vadītājs Latvijā Ģirts Kurmis, Bigbank valdes priekšsēdētājs Igaunijā Martins Lants un antropologs Roberts Ķīlis.

Preses konferencē Bigbank vadītājs Latvijā Ģirts Kurmis prezentēs Baltijas iedzīvotāju aptauju par to:

? kādiem mērķiem šogad cilvēki plāno tērēt naudu,

? kādiem mērķiem viņi izmanto aizdevumus, un kādiem nē,

? kā atšķiras tērēšanas paradumi starp latviešiem, lietuviešiem un igauņiem.

Ģirts Kurmis arī pastāstīs, kādi būs sabiedrības ieguvumi pēc izmaiņām Patērētāju tiesību aizsardzības likumā par ātro kredītu ierobežošanu.

Bigbank valdes priekšsēdētājs Igaunijā Martins Lants pastāstīs par Igaunijas pieredzi, kā tur likumdošanas izmaiņas, kas attiecas ātro kredītu ierobežošanu, ietekmē finanšu nozari.

Antropologs Roberts Ķīlis pastāstīs par to, kā cilvēku finanšu paradumi atšķiras starp paaudzēm, kas ietekmē to, vai un cik atbildīgi mēs izturamies pret saviem finanšu paradumiem, kā norises valsts ekonomikā ietekmē cilvēku tērēšanas paradumus.

Preses konferences noslēgumā visiem dalībniekiem būs iespēja uz “The Hub Cafe” velosipēdiem “uzmīt veselīgu finanšu domāšanu.”

Lūdzam dalību preses konferencē apstiprināt līdz 3.aprīļa plkst. 12:00 pa telefonu 26624221, zvanot Baibai Ābelniecei.

Leave a Comment