Ukraiņi neatlaidīgi gatavi izturēt šo bargo ziemas sezonu.

Nakts apmetnī Ukrainu atkal skāra nāvējoša Krievijas raķetes salvete. Prezidents Volodimirs Zelenskis lūdza ukraiņu tautu saglabāt neatlaidību un vienotību, lai tā varētu izturēt gaidāmās ziemas pārbaudījumus.

Viena dzīvība tika atņemta, bet vēl trīs tika ievainoti, raķešu uzplūdiem ietriecoties rūpnīcā Dņepropetrovskas apgabala Krivijiričas pilsētā. Lai gan Nikopols un Marganets tika bombardēti ar jaudīgu artilēriju, neviens nav ievainots.

Krievijas spēki Zaporožjes pilsētā palaida raķešu aizsprostu ar mērķi energoapgādes infrastruktūrai un rūpniecības uzņēmumam. Brīnumainā kārtā neviens uzbrukumā nav cietis.

Latvijas Radio korespondente Indra Sprance ziņo, ka Ukrainas galvaspilsētā Kijevā šobrīd valda relatīvs miers.

Sirēnu gaudošanā Kijeva nedēļas nogalē palika neskarta no Krievijas raķetēm.

Galvaspilsētā elektrības piegāde joprojām ir problēma, tomēr mērs Vitālijs Kļičko vēlas, lai drīzumā vienīgais elektroenerģijas padeves traucējums būtu iepriekš plānotie pārtraukumi.

Kijevā ir izveidota unikāla vietne, kas iedzīvotājiem no dažādām apkaimēm sniedz ieskatu par to, cik ilgi viņi būs bez elektrības.

Sprance pauž nožēlu, ka šie traucējumi ir ilgstoši, dažreiz pat veselu dienu. . Šajos laikos skartajos pilsētas rajonos beidz darboties luksofori, kā arī veikalos tiek apturēta maksājumu karšu lietošana.

Pilsētas varas iestādes gatavojas neiedomājamajam, ja Krievijas raķetes trieciens Kijevu iegremdētu tumsā, bez elektrības.

Sprance noteikti paziņo, ka, lai gan Kijeva ir gatava sliktākajam, pilsētas aizsargi ir uzticēts to apsargāt, un viņa plāno palikt, lai svinētu Ziemassvētku sezonu ar svētku uzmundrinājuma zariem.

Ukrainas prezidents Zelenskis svētdien paziņoja, ka Krievijas ieroči joprojām ir pietiekami spēcīgi, lai bombardētu Ukrainas pilsētas, lūdzot cilvēkus bruņoties ar neatlaidību un būt vienotiem, lai izturētu šīs ziemas grūtības.

Ienaidnieka mērķis ir izmantot ziemu to priekšrocības, izmantojot tās vēsumu un skarbumu, lai iedvestu bailes. Mums jācenšas pārdzīvot šo ziemu, lai cik grūta tā būtu. Mēs izturēsim.

Paciest šo ziemu nozīmē visu aizstāvēt. Krievijai joprojām ir raķetes un priekšrocības artilērijā. Jā, bet mums ir kas tāds, kā okupantam nav un nebūs. Mēs aizsargājam savas mājas, un tas mums sniedz vislielāko iespējamo motivāciju. Mēs cīnāmies par brīvību, un tas vienmēr vairo spēku. Mēs aizstāvam patiesību, un tā vieno visu pasauli ap Ukrainu.

Bet vienkārši palīdziet, kad rodas iespēja.

Ukrainas varas iestādes ziņo, ka Krievijas raķešu bruņojums strauji izsīkst, taču joprojām ir pietiekami daudz veikt vēl trīs vai četrus postošus bombardējumus Ukrainas teritorijā.

Elektrības jauda visā Ukrainā ir nopietni traucēta Krievijas pēdējo milzīgo raķešu triecienu dēļ, atstājot daudzus bez karstuma.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens Krievijas soļus, lai radītu postījumus Ukrainas enerģētikas infrastruktūrā, nodēvējis par “barbarisku”. Intervijā telekanālam CNN viņš paziņoja, ka ASV administrācija kopā ar Kongresu veic pasākumus, lai Krieviju atzītu par terorisma sponsoru.

Mēs pastāvīgi izvērtējam ceļus, ko varam iet, lai palielinātu spriedzi Krievijai, ja vajag būt. Pašlaik mēs sadarbojamies ar Kongresu pie likumprojekta, kas palīdzētu mums risināt dažas grūtības, kas saistītas ar terorisma valsts atbalstītāja statusa izmantošanu, kas var radīt neparedzētus rezultātus. Tāpēc mēs strādājam ar Kongresu, lai noteiktu rezolūciju, sacīja Blinkens.

ASV domnīcas “Institute for the Study of War” analītiķi ir pieļāvuši, ka Ukrainas uzvarošo militāro centienu turpināšana būs atkarīga no Ukrainas aizstāvju aktīvās pretuzbrukuma operācijas šoziem.

Analītiķu prognozes. Ukrainas militārais uzplaukums, jo sasalusi zeme nodrošina viņiem lielāku mobilitāti nekā dubļiem noslogotais rudens.

Leave a Comment