Šodien iesaku pagatavot ļoti gardas panētas zivju nūjiņas. Tikai sagatavojieties, ka šim ēdienam ir viena īpatnība.
Pēc pāris minūtēm viss līdz pēdējai drupačai pazūd no galda. Tāpēc jums uzreiz jāpagatavo liela porcija. Ko lai saka: pat mans draugs apēda ar gardu muti šo uzkodu. Lai gan viņa attiecības ar zivīm ir diezgan “foršas”.
Panētas zivju nūjiņas
Bieži vien panētas zivju nūjiņas tiek fritētas. Šis ēdiens nedaudz atgādina vistas nagetus. Taču šajā receptē viss ir daudz vienkāršāk un veselīgāk. Nūjiņas cepsim cepeškrāsnī, kas samazinās tauku daudzumu uzkodā. Tātad šis ir lielisks risinājums tiem, kas seko līdzi savam svaram. Starp citu, kā bonusu šodienas ēdienam, es padalīšos arī ar vienkāršu zivju nūjiņu mērces recepti.
Sastāvdaļas zivju nūjiņām
2 saidas filejas
350 g rīvmaizes
1 ola
150 g kviešu miltu
1 dzeltenums
sāls pēc garšas
melnie pipari pēc garšas
Sastāvdaļas mērcei
200 ml grieķu jogurta
1 ēdamkarote citrona sulas
sāls pēc garšas
zaļumi pēc garšas
Sagatavošana
1.Vispirms pagatavosim malto gaļu. Lai to izdarītu, sasmalciniet saidas fileju. Ja vēlaties maigāku tekstūru, labāk to darīt divas reizes.
2.Sasmalcināto zivi pēc garšas apkaisa ar sāli un pipariem. Pēc tam pievieno 2 ēdamkarotes rīvmaizes un dzeltenumu. Sajauc visas sastāvdaļas un pēc tam ar rokām mīca malto gaļu. Šajā posmā var ieslēgt cepeškrāsni līdz 180 grādiem, lai tā uzsiltu.
3.Tikmēr sagatavo zivju nūjiņu panējumu. Atsevišķā bļodā sakuļ olu. Citā bļodā ieber miltus, bet trešajā – atlikušās rīvmaizes. No iegūtās maltās gaļas izveido vienāda lieluma standziņas. Katru standziņu vispirms apviļā miltos, tad iemērc olu maisījumā un pēc tam rīvmaizē. Atkārto ar visām standziņām.
4.Izklājiet cepšanas pannu ar cepampapīru un uz tās lieciet visas panētās zivju nūjiņas. Cepiet 20 minūtes 180 grādos, līdz parādās zeltaini brūna, garda garoziņa. Kamēr nūjiņas cepas, pagatavojiet atsvaidzinošu mērci.
5.Mērcei atsevišķā bļodā sajauc jogurtu, sāli un sasmalcinātus garšaugus. Pēc tam pievieno svaigi spiestu citrona sulu un visu samaisa. Pasniedz karstos zivju pirkstiņus ar aukstu mērci. Pirkstus laizāmi garšīgi!
Panētas zivju nūjiņas
Panēti zivju pirkstiņi ir viens no angļu iecienītākajiem ēdieniem. Tur tos pasniedz ar ceptiem kartupeļiem (vai frī kartupeļiem) un mērci. Vadošais angļu uzņēmums jūru aizsardzības jomā veica pētījumu, saskaņā ar kuru šī uzkoda ir vienkāršākais un videi draudzīgākais veids, kā ēst jūras zivis. Tas ir saistīts ar pusfabrikātu pagatavošanas procesu, kurus pārdod jebkurā lielveikalā.
Lai pagatavotu gardas zivju nūjiņas, varat droši izmantot dažādas zivis. Vislabākās, kā jau sapratāt, ir jūras zivis. Piemēram, menca, jūras asaris, heks, saida, zandarts, plekste vai pikša.
Lasi vēl: Jūsu lauku tualete smaržos svaigi: lūk, kā atbrīvoties no smakas
Iesaku mēģināt pagatavot ēdienu pašiem, nevis iegādāties gatavu uzkodu veikalā. Turklāt šis process ir ātrs un nav ļoti sarežģīts.
Starp citu, saidas fileja, ko izmantojām šodienas receptē, lieliski noder arī citu zivju ēdienu pagatavošanai.
Ja domājat par to, kā savā uzturā ieviest zivis, pievērsiet īpašu uzmanību panētām zivju nūjiņām. Esmu pārliecināts, ka jūsu ģimene novērtēs šo ēdienu. Lai labi garšo!