Ryanair vadītājs brīdina, ka pasažieru skaita ierobežojums nākamajā vasarā varētu palielināt aviobiļešu cenas

Zemo cenu aviokompānijas Ryanair vadītājs ir brīdinājis, ka grupai noteiktais pasažieru skaita ierobežojums nākamajā vasarā varētu paaugstināt aviobiļešu cenas.

Ryanair vadītājs Maikls O’Līrijs piektdien paziņoja, ka, iespējams, būs jāsamazina pasažieru skaits līdz pat vienam miljonam, lai nodrošinātu, ka Dublinas lidostā 2025. gadā netiks pārsniegti 32 miljonu pasažieru gada griesti, kas vēlāk varētu izraisīt cenu pieaugumu.

Paziņojumā aviosabiedrība arī aicināja Īrijas valdību palīdzēt.

“Pēdējo divu nedēļu laikā Dublinas lidostas aviosabiedrības ir brīdinātas, ka šoziem nesaņems papildu laika nišas Ziemassvētku lidojumiem vai tādiem sporta pasākumiem kā regbija starptautiskie mači un Premjerlīgas spēles.

Tagad Īrijas Aviācijas pārvalde (IAA) ir ierosinājusi, ka, lai ievērotu 32 miljonu satiksmes ierobežojumu, 2025. gada vasaras satiksme Dublinā jāsamazina līdz pat vienam miljonam pasažieru. Jebkurš šāds samazinājums kaitēs Īrijas tūrismam un darbavietām, kā arī radīs daudz augstākas cenas pasažieriem un īru ģimenēm, kas 2025. gadā dosies atvaļinājumā,” teikts Ryanair paziņojumā uzņēmuma tīmekļa vietnē.

Ryanair arī uzsvēra, ka 17 gadus vecais satiksmes ierobežojums vairs nebūtu jāpiemēro, jo tas tika ieviests 2007. gadā, lai kliedētu toreizējās bažas, ka ceļu satiksme uz Dublinas lidostu un no tās pārsniegs ceļu kapacitāti, kad Dublinā tiks apkalpoti 32 miljoni pasažieru.

“Tā kā apstākļi ir mainījušies un ceļu satiksme nav apdraudēta, Īrijas valdībai tagad būtu jārīkojas, lai atceltu šo nevajadzīgo, bet ļoti kaitīgo 2007. gada satiksmes ierobežojumu,” arī uzsvērts paziņojumā.

Maikls O’Līrijs sacīja, ka Dublinas lidosta nesen atklāja arī otro skrejceļu, palielinot tās kapacitāti līdz 60 miljoniem pasažieru gadā.

“Tomēr mūsu transporta ministrs atsakās rīkoties, lai atceltu šo novecojušo satiksmes ierobežojumu un ļautu Dublinas lidostai attīstīties. Tā kā transporta ministrs nerīkosies, mēs tagad aicinām plašāku valdību Saimona Harisa vadībā steidzami rīkoties, lai 2025. gadā atceltu šo ierobežojumu un ļautu Īrijas tūrismam un nodarbinātībai augt.

“Ir ļoti svarīgi, lai Dublinas lidostas satiksme varētu pieaugt, lai mēs varētu saglabāt zemas aviobiļešu cenas īru ģimenēm, kas 2025. gadā dosies atvaļinājumā,” sacīja O’Līrijs.

Leave a Comment