Sajauciet šo produktu ar ūdeni un noslaukiet grīdu, tas spīdēs kā jauna

Etiķis grīdu tīrīšanai un dezinfekcijai

Lai pagatavotu mazgāšanas līdzekli, spainī ielej 3 litrus ūdens. Pievieno pusglāzi 9% spirta etiķa. Aromatizācijai varat pievienot 15-20 pilienus iecienītākās aromātiskās eļļas. Neuztraucieties par spēcīgo etiķa smaržu – tā ātri pazudīs, un paliks tikai eļļu aromāts. Tagad nomazgājiet grīdu ar rokām vai mopu un izbaudiet efektu (un, protams, makā saglabātā zelta zvanīšanu).

Ja grīda ir ļoti netīra, nav problēmu – ir vēl viens triks. Izšķīdiniet trauku mazgājamās mašīnas tableti 2-3 litros silta ūdens un rūpīgi nomazgājiet grīdas dēļus. Tablete satur citronskābi, kas padara grīdu mirdzošu ar tīrību.

Kā atbrīvoties no traipiem uz grīdas pēc mazgāšanas?

Tālāk sniegtie padomi var šķist pašsaprotami, taču daudzi cilvēki par tiem aizmirst un pastiprina savas problēmas. Pirms sākat mitru tīrīšanu, rūpīgi izsūciet grīdu vai noslaukiet to ar slotu. Jo vairāk putekļu, matiņu un drupatu noņemsiet pirms mazgāšanas, jo mazāk būs švīku.

Svarīgi: tīrīšanai paredzētajam ūdenim jābūt istabas temperatūrā vai tikko siltam. Ja lamināta grīdas segumu mazgā ar karstu ūdeni, tas ātrāk sabojāsies. Parasti parketa un lamināta grīdas ir jāmazgā ne biežāk kā reizi nedēļā, ja vien gadījums nenosaka citādi. Jo biežāk šis pārklājums mijiedarbojas ar mitrumu, jo īsāks ir tā kalpošanas laiks.

Lasi arī: Kāpēc kaķi kož saimnieka rokas, kas viņu baro?

Lasi arī: Tests, kas beidzot atbildēs uz jautājumu, kas tu patiesībā esi: intraverts vai ekstraverts

Pirmais tīrīšanas posms ir grīdas noslaucīšana ar mopu vai ar roku gar šuvēm ar grīdlīstes. Tālāk uzkopšanas servisa speciālisti iesaka mazgāt grīdu tīrākajās vietās un pakāpeniski pāriet uz piesārņotajām.

Neaizmirstiet rūpīgi izmazgāt mopu pirms katras mazgāšanas un rūpīgi izgriezt to tīrīšanas procesa laikā. Ja materiāls ir kļuvis rupjš un raupjš uz tausti, tas ir signāls, ka ir pienācis laiks nomainīt sprauslu. Vislabāk izvēlēties absorbējošos elementus no kokvilnas un mikrošķiedras – tie labi uzsūc ūdeni.

Liela nozīme ir virzienam, kādā mops slīd. Lai pēc tīrīšanas nepaliktu balti plankumi, grīda jāmazgā gar grīdas dēļu atrašanās vietu, nevis pāri tiem. Daži eksperti iesaka ievērot šo nosacījumu un veikt kustības latīņu burta S vai astotnieka formā. Tādā veidā uz grīdas neizsmērēsies atlikušie netīrumi.

Kādi triki grīdas segumu tīrīšanai ir atvieglojuši tavu dzīvi? Dalieties ar mums komentāros.

Leave a Comment