Kāpēc kaķi kož saimnieka rokas, kas viņu baro?

Vai esat kādreiz domājuši, kāpēc kaķis bez iemesla kož un dažreiz izdod ļoti dīvainas skaņas? Un suņi, kas vienmēr dzenās pa apli un mīlīgi nolaiž galvu uz sāniem! Dzīvnieku pasaule ir tik daudzveidīga un neparasta, un mēs par to praktiski neko nezinām. Šodien mēs kopīgi labosim šo pārpratumu.

Kāpēc kaķis iekož

Nesen manā dzīvoklī parādījās kaķēns. Un tagad man ir iespēja izsekot visiem viņa augšanas posmiem. Tagad mana Buhanočka (jā, ir tādi vārdi) ir tajā vecumā, kad viņai ļoti patīk kost man rokās un visapkārt. Bet dažreiz kaķi to dara pat tad, kad jūs viņus vienkārši glāstat un izrādāt rūpes.

Izskaidrojums šādai uzvedībai ir diezgan banāls. Tādā veidā dzīvnieks parāda, ka ir noguris no jūsu uzmanības. Kodums ne vienmēr liecina par naidīgumu. Caur to kaķis var sazināties ar jums un parādīt savu attieksmi pret šo vai citu jūsu rīcību. Citiem vārdiem sakot, šādi kaķi saka cilvēkiem “nē” vai “pietiekami”.

Bet, protams, kaķi var iekost tikai spēlējoties. Šajā brīdī tikai jūs labāk zināt, ko tieši jūsu kaķis vēlas jums pateikt. Piemēram, es jau sen uzzināju Loafa uzvedību. Tāpēc es saprotu, kad varu turpināt ar viņu spēlēties, un kad labāk viņu atstāt vienu.

Lasi arī: Kad izeju no mājas kaut uz minūti, es atgriežos pie kaķa ar atvainošanos, citādi tas nav iespējams

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023.gada decembrim, ūdens stihijas pārstāvjiem: būs jāpieliek pūles, lai gūtu lieliskus panākumus!

Vēl viens neparasts kaķu ieradums ir pēkšņi atvērta mute un apmulsis skatiens. Tas ir elementāri! Kaķu mutē ir papildu ožas receptori. Un, kad viņi atver muti, viņi tos vienkārši izmanto, lai labāk izpētītu apkārtējo pasauli.

Kaķi ir gudri radījumi. Un visām viņu darbībām ir kāds iemesls. Tātad, kad viņi nosit lietas no galda, tas ne vienmēr nozīmē, ka viņi tiek vienkārši lutināti. Dzīvnieks cenšas pievērst jūsu uzmanību. Turklāt šādā veidā var izpausties mednieka instinkts.

Dzīvojot privātmājā, kaķi dažkārt saimniekiem uzdāvina peles vai pat putnus. Dzīvoklī jebkurš priekšmets, piemēram, zeķes, var kalpot kā neparasta dāvana. Mājdzīvnieki to dara, lai patiesi paustu savu mīlestību pret cilvēku. Un, ja kaķis atnesa savu mīļāko rotaļlietu, viņa droši vien vēlas spēlēties. Ja pūkains jums kaut ko iedeva, noteikti atbildiet uz to. Kaķiem ir vajadzīga mūsu mīlestība!

Kaķu un suņu ieradumi

Manu vecāku kaķis pastāvīgi izvelk ēdienu no šķīvja un ēd to no grīdas. Izrādās, ka kaķi to dara vairāku iemeslu dēļ.

Pirmkārt, jūsu mājdzīvniekam var nepatikt bļoda, no kuras viņam jāēd. Lieta ir kaķa ūsu paaugstinātā jutība. Ja plāksne ir ļoti dziļa, viņam ir vienkārši nepatīkami pieskarties tai ar purnu. Otrkārt, kaķis var kļūt nerātns, jo barība atrodas pārāk tuvu ūdens bļodiņai. Viņi ir tik izvēlīgi!

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment