Sapņu atkarība no mēness fāzēm: sapņi pilnmēnesī un jaunā mēnesī

“Kas ir vissaldākais pasaulē?” – jautāja pasaku varone, un pati atbildēja: “Mūsu sapņi”.

Mūsu senčiem nebija tik romantiska noskaņojuma par sapņiem. Viņi baidījās no ļauniem nakts gariem, spokiem un burvjiem. Dažās tautās dziļš miegs tika uzskatīts par bīstamu tāpēc, ka cilvēka dvēsele, cilvēkam guļot, kā viņi uzskatīja, varēja aizlidot pārāk tālu un neatgriezties.

Patiešām, cilvēks, kas guļ nekustīgā, relaksējošā pozā ar aizvērtām acīm, atgādina mirušo. Nav brīnums, ka senie cilvēki miegu sauca par Nā*es brāli. Un kā mēs, 21. gadsimta cilvēki, izturamies pret mūsu pašu dzīves trešo daļu, to daļu, kas tumša un savāda? Kāpēc vispār vajag gulēt, kāpēc pavadīt divdesmit piecus gadus guļot? Tikai atpūtai? Vai daba nav atradusi vislabāko risinājumu atpūtai? Protams, viss nav tik vienkārši. Fiziķi un biologi, astrologi un bioenerģēti līdz šim piekrīt tikai vienā lietā – bez miega dzīve nav iespējama.

Lasīt arī:  Ko darīt, ja vīrs uzvedas kā bērns

Mūsu attālie senči ticēja, ka sapņa laikā, dvēsele uz laiku atstāj ķermeni, dodoties ceļojumā ne tikai savā, bet arī citā pasaulē. Tajā pašā laikā viņa spēj izpētīt pagātni un nākotni, sazinoties ar citām dvēselēm. Romantisks vai ne?

Sapņi un Mēness diena

Mūsdienās, tiek pieņemts, ka dvēsele (vai apziņa) neatstāj ķermeni, viss notiek smadzeņu dziļumos, un sapnis – tas ir mūsu tiešos un slēpto vēlmju produkts. Daudzi zinātnieki uzskata, ka sapnis nepieciešams cilvēkam, ne tikai spēku atgūšanai. Sapnī, smadzenes apstrādā saņemto informāciju dienas laikā.

Mūsu nakts ceļojumi ir cieši saistīti ar ikdienas dzīvi. Katrs sapnis ir vēl viens apliecinājums tam, ka mūsu dzīve iet ne tikai fiziskā realitātē. Katru nakti no dzimšanas līdz Nā*ei mēs tērējam nemateriālajā pasaulē. Mūsu sapņus lielākoties nosaka mēness dienas daba. Tas ir atkarīgs no mēness, cik patiesi tie ir, kāda atslēga jāizvēlas viņu slepenajiem kodiem.

Mēness nozīmi var viegli noteikt no mēness fāzēm. Jaunā, augošā mēnesī sapņi parāda mums, ko mēs satiksi, kas ienāks mūsu dzīvē. Šo sapņu sižets var būt dažāds, bet tie visi nozīmē vienu lietu: drīz tas var notikt ar mums. Augoša mēness laikā ir ierasts uzsākt jaunas lietas; jauna mēness sapnis parāda, ko tieši un kā labāk ir sākt, kādām dzīves jomām ir nepieciešamas pārmaiņas.

Vecā, dilstoša mēnesī sapņi parāda, no kā mums jāatvadās, kas aizies no mūsu dzīves, kļūst lieks, neinteresants. Tas attiecas gan uz sliktiem, gan uz labiem sapņiem. Ja, piemēram, dilstošā mēnesī mums ir briesmīgs, nepatīkams sapnis, tas ir uz labu; tas nozīmē, ka nepatikšanas aiziet no mūsu dzīves.

Un pretēji – ja nosapņo kaut ko patīkamu, tas, diemžēl, faktiski nenotiks. Dilstošā mēnesī, ir nepieciešams, pabeigt iesāktās lietās augošā mēnesī , tāpēc sapņi vecā mēnesī dod padomu, kā to izdarīt, un norāda, kādas izmaiņas sagaida mūsu vecos plānos. Augošā Mēness sapņi aicina nākotnē, un dilstoša mēness sapņi apkopo mūsu darbību, sniedz novērtējumu.

Pilna mēness un jauna mēness sapņi

Īpaša uzmanība būtu jāpievērš sapņiem, kas tiek nosapņoti jaunā mēnesī, pilnā mēnesī, mēneša cikla pirmajā un trešajā ceturtdaļā. Šie periodi satur kritiskos mēness punktus tā kustībā pret Sauli. Sapņi, mēness kritiskajos punktos pastāsta mums par mūsu prāta konfliktu ar jūtām, loģiku un intuīciju.

Īpaši neparasti ir pilnmēness sapņi. Tie parāda, kad mēs esam pārāk emocionāli, tērējam pārāk daudz garīgo spēku un iemeslu mūsu nervozitātei. Šādi sapņi mums parāda, kādās situācijās mums vajadzētu būt mierīgākam. Jaunajā mēnesī, kad mēness nav redzams debesīs, visi sapņi par to, par ko mēs pārāk daudz domājam. Jauna mēness sapnis parāda to, kam reālajā dzīvē nevajadzētu piešķirt īpašu nozīmi.

Lasīt arī: 18. sezonas Ekstrasensu cīņas uzvarētāja Konstantīna Gecati prognoze 2018. gadam

Sapņi pirmajā un trešajā ceturtdaļā no mēness, kā pilnmēness un jaunā mēness dienā, var būt saspringti. Pirmā un trešā ceturtdaļas dienās mēs redzam debesīs pusi no mēness. Pirmajā gadījumā mēness pieaug, otrajā – samazinās. Mēness, sasniedzot ceļa vidusdaļu, ļauj mums atrast zelta vidusceļu sevī.

Dienā pirmā ceturkšņa, kad augošs mēness sasniedz pusi tā lieluma, sapņo par labāko veidu, kā atrisināt šo problēmu bez lieka pragmatisma (mēs runājam par problēmu, kas tika nosapņota jaunā mēnesī). Šajos sapņos attēlots labākais veids kā izmantot sajūtas lietās, kurām nepieciešama racionāla pieeja. Bieži vien tie ir liriski sapņi, kuru uzdevums ir neitralizēt vai iztukšot prāta auksto darbību.

Gluži pretēji, trešā ceturkšņa dienā, kad dilstošs mēness sasniedz pusi tā lielumu, tad ir iespējams nosapņot par vislabāko prāta izmantošanas veidu, bez pārlieku emocionāla, nervoza stāvokļa (par ko stāstīja pilnmēness sapņi).

 

Avots: vedmochka.net

Gunta Graudiņa

Leave a Comment