Ko darīt, ja vīrs vai vīrietis uzvedas kā bērns

Cik bieži sievietes saka šo frāzi: “Mans vīrs ir kā bērns!” Dažreiz jokojot un ar mīlestību, dažreiz ar nogurumu un aizkaitinājumu. Bet fakts paliek fakts – vīrieši kļūst arvien vairāk un vairāk infantili. Īsta epidēmija!

Infantils pieaudzis vīrietis – nožēlojams skats. Viņš nevar nodrošināt ģimeni, jo laba darba atrašana un sviedru liešana viņam ir pārāk grūta. Viņš nevar parūpēties par saviem mīļajiem, nav spējīgs uzņemties atbildību. Jā, bez sievas vai mātes palīdzības viņš diez vai var atrast tīras zeķes. Situācijas ironija ir tāda, ka mēs pašas izglītojam vīriešos bezpalīdzību un egoismu, un pēc tam sūdzamies.

“Iemācītā bezpalīdzība”

Psiholoģijā ir tāds jēdziens – “iemācītā bezpalīdzība”, kad persona nemēģina uzlabot savu dzīves situāciju, lai gan viņam ir šāda iespēja.

Vienkāršākais sadzīves piemērs: vīrietis sēž mājās vienatnē. Viņš ir izsalcis, ledusskapī ir boršča katls, mazliet ir ieliet zupu šķīvī un sasildīt to. Bet viņš ietiepīgi gaida, kad sieva nāks no darba, un pati to izdarīs. Un tad viņa sūdzas par to, kāpēc viņa tik ilgi aizkavējās, viņš gandrīz no bada nomira.

Lasīt arī: 16 patiesības, kas katrai sievietei ir jāzina! Lai nav jāglābj laulība no šķiršanās.

Šāda veida uzvedība visbiežāk tiek iegūta bērnības laikā. Jebkurš bērns ir zinātkārs no dabas, viņš grib visu izmēģināt, visu paostīt, visur ielīst. Tātad viņš iepazīst pasauli, tādēļ viņa neatkarība attīstās. Bet bieži to apstādina viņa mātes satrauktais kliedziens: “Neaiztiec!”, “Sēdi mierīgi!”, “Paklusē!”. Mamma īsteno labu mērķi – aizsargāt mazuli no briesmām. Bet pārāk bieži briesmas izrādās iedomātas, vai arī māte atvelk savu dēlu, jo viņai pašai ir ērtāk sēdēt pie klusa un mierīga bērna.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment