Šie augi nebaidās no sala: jūs varat tos sēt un stādīt dārzā jau martā

Pavasara sākums – ļoti ražīgs un darbīgs periods dārzkopjiem. Jau martā sākas aktīva darbošanās piemājas dārzos. Un, ja zeme kļūst siltāka, jau var sēt pirmās dārzeņu kultūras un puķes, stādīt kokus, kuriem nav bail no salnām.

Mēs jums pastāstīsim, ko var stādīt un sēt agrā pavasarī.

Stādiet jaunus augļu un ogu kokus. Lai noskaidrotu, vai zeme ir gatava augļu koku stādīšanai, ir jāpārbauda, vai tajā nav sasalušas kupenas. Ja zemē nav ledus, varat droši sākt stādīt kokus. Martā vislabāk stādīt ābeles, plūmes, bumbierus, ķiršus, aprikozes. No ziedošiem augiem varēs stādīt jasmīnus un ceriņus. Tikai pārliecinieties, vai stādiem nav uzpampuši pumpuri, jo koki var neiesakņoties.

Apstrādājiet dārzu pret kaitēkļiem. Kad gaisa temperatūra paaugstinās virs 5 grādiem, varat apstrādāt dārzu pret kaitēkļiem. Šādas manipulācijas izglābs daudzus kultūraugus, kā arī pašus kokus un krūmus. Apsmidziniet dārzu, pirms pumpuri uz kokiem uzbrieduši, lai tiem nekaitētu.

Stādiet stādus. Martā varat sēt sēklas stādiem, un vēlā pavasarī tos var stādīt atklātā zemē. Tie var būt tomāti, kāposti, paprikas, baklažāni, pupas, gurķi.

Ziedus un dārzeņus, kas nebaidās no sala, var sēt martā. Tie ir redīsi, agrie burkāni, zirņi, zaļumi un bietes. No ziediem varat sēt eihinācijas, petūnijas, asteres, zvaniņus, asarīnas.

Lasī vēl: Psihologs skaidro, kāds maldīgs priekšstats meitenēm ir par laulību

Pirms augu stādīšanas atklātā zemē marta sākumā jāņem vērā visi nosacījumi. Īpaša uzmanība jāpievērš:

Diennakts temperatūrai, kas nedrīkst būt zemāka par pieciem grādiem pēc Celsija.

Gaisa un augsnes mitruma līmenim.

 

 

Leave a Comment