Psihologs skaidro, kāds maldīgs priekšstats meitenēm ir par laulību

Nereti var sastapt meitenes, kurām ir maldīgi priekšstati par laulību, taču katrai sievietei tie ir atšķirīgi.

Par to, kādi maldīgi priekšstati sievietēm ir par laulību, stāsta psihologs Brendons Deksters.

Kādi ir meiteņu maldīgie priekšstati par laulību

Meitenes, kas apprecas, sagaida, ka viņu dzīve mainīsies par 180 grādiem un kļūs par īstu pasaku, kā tas tiek zīmēts pasakās un filmās. Tomēr dzīve ir realitāte, un domāt, ka laulība būs nosacīts glābiņš, ir ļoti naivi.

“Lielākā daļa meiteņu domā, ka vīrietis pēc laulībām būs foršs, bet, ja pirms laulībām viņš bija slinks, no kurienes rodas doma, ka pēc laulībām viņš būs strādīgs? Nevajag pat cerēt, ka kaut kas mainīsies,” teica Deksters.

Eksperts stāsta, ka pasaulē ir sievietes, kuras visu mūžu lūdzas, lai partneris mainās, bet viņš nemainās, un te rodas jautājums par cilvēka brīvību, nevis par augstākām varām, jo tieši vīrietim ir jāgrib mainīties, laulībā vai pēc tās – tā arī ir viņa izvēle.

Tātad izrādās, ka visnepatiesākais priekšstats sievietēm, kuras gatavojas apprecēties ar neideālu partneri, ir tas, ka viņas vēlas viņu mainīt, dažus ieradumus, rīcību, uzvedību, domas utt.

Lasi vēl: Nekad nemazgājiet gultas veļu šādā veidā: galvenās pieļautās kļūdas

Bet tā tas nedarbojas, cilvēku nemaz nevajadzētu mainīt, jo, mīlot, mēs samierināmies ar to, ar ko, un, kad mēs satiekamies, mēs paši viņu izvēlamies ar visiem mīnusiem un trūkumiem, un tad mēs ticam, ka mainīsimies, un tas ir paradokss.

Ir jāsaprot, ka jebkuras attiecības ir abu darbs, un tās nekādā ziņā nav piespiedu izmaiņas partnerī, bet gan par spēju rast kompromisus, meklēt līdzsvaru, kopā risināt sarežģītus jautājumus. Un varbūt tad, kad partneris jutīs rūpes un mieru, viņš pats vēlēsies mainīties, bet laulība to nekādā veidā neietekmē.

 

Leave a Comment