Sieviešu hormoni

Kad hormoni nav līdzsvaroti, tā ir ļoti nepatīkama sajūta, jo tas ietekmē veselību un izskatu. Un veidu, kā mēs jūtamies.

Viegla un trausla sieviešu ķermeņa vajadzībām ir ideāls un harmonisks stāvoklis. Hormonāla fona stāvoklis nav izņēmums. Kādas ir traucētā līdzsvara sekas? Tas ir ļoti sarežģīti, jo visas izmaiņas hormonālajā līmenī noved pie dažādām izmaiņām, sākot no izskata līdz Vese***ai. Tāpēc katrai sievietei vajadzētu uzmanīt viņas hormonu līmeni, saglabājot to pareizo līdzsvaru, tādējādi nodrošinot labsajūtu, pievilcību un stabilu nervu sistēmu. Zemāk mēs apsvērsim galvenos hormonu veidus, piemēram, tādus svarīgus kā estrogēnu, sieviešu hormonus, kuru simptomi var radīt nesabalansētību organismā.

1. Estrogēns

Ražo olnīcas, estrogēns ir atbildīgs par sievišķību. Nebrīnieties, no tā ir atkarīgas jūsu skaistās formas un maigais raksturs. Šis hormons arī palīdz atjaunot šūnas, saglabā jaunību, matu spīdumu, ādas stingrību, novērš holesterīna nogulsnēšanos As**svados.
Estrogēna pārmērība rada vēdera un augšstilbu aptaukošanos, labdabīgu audzēju veidošanās varbūtību.
Trūkums ir saistīts ar agrīnu ādas novecošanos, grumbu veidošanos, matu Vese***as pasliktināšanos uz galvas, pārmērīgu matu augšanu uz sejas, krūtīm, rokām.

Lasi arī: Gobelēnu krāsas. Mūsdienu gobelēni no “Mobilier national” kolekcijas Francijā

2. Testosterons

Šo hormonu rada virsnieru dziedzeri. Pateicoties tam, sievietei piemīt noturības pazīmes, mērķtiecība, spēja pārvērst sapņus par realitāti, jūs varat “apturēt zirgu un iekļūt degošā namā”. Testosterons palīdz apgūt sporta un aktīvās spēles, kā arī veidot muskuļu masu.
Pārmērīgs testosterons tomēr var pārvērst sievieti no princeses par nepanesamu muskuļu kalnu.

3. Oksitocīns

Atbildīgs par vājā dzimuma maigumu un pievilcību. Katra māte piedzīvoja oksitocīna pieaugumu pēc dzemdībām, kad viņā pamodās rūpīga mīlestība pret savu bērnu.
Pārmērība. Palielinoties oksitocīna daudzumam, rodas emocionāls vai fizisks stress. Šī iemesla dēļ dažas sievietes, pāriet no problēmām, intensīvi pārbauda skolēnu mājasdarbu uzdevumus un sagatavo iecienītākās restorānu pusdienas. Padomājiet, kāpēc šodien esat tik laba?

Lasi arī: Valsts prezidents: izstāde “Latvijas gadsimts” ir patiess stāsts par mums, kādi un kādēļ mēs esam šodien

4. Tireksīns

Vairogdziedzeris ražo patiesi unikālu hormonu, kas ir atbildīgs gan par prātu, gan par sievietes slaido figūru. Tireksīns, kas noved pie metabolisma līdzsvara, novērš liekā svara palielināšanos, pat ja jūs neievērojat diētu. Lielisks bonuss ir inteliģences pieaugums.
Pārmērīgs tiroksīns izraisa asu svara zudumu līdz pat anēmijai, kā arī satraucošas domas. To papildina bezmiegs, atmiņas traucējumi un sirdsklauves. Ar šādiem simptomiem ir jādodas pie endokrinologa, lai diagnosticētu vairogdziedzeri.
Tireksīna trūkums izpaužas kā papildu kilogramu kopums, nogurums, miegainība, neuzmanība un aizmāršība. Turklāt var rasties sarežģījumi koncepcijā.

Lasi arī: Zodiaka zīme Auns: akmeņi, talismani, krāsas

5. Norepinefrīns

Norepinefrīns ir patieso sieviešu hormons! To rada virsnieru dziedzeri stresa laikā. Šis hormons paplašina As**svadus, nododot vaigiem sārtumu, radot acu spīdumu un sniedzot ādai toni un stingrību. Norepinefrīns papildus skaistumam dod sievietēm pārliecību un spēku, lai cīnītos ar visām grūtībām un atrastu izeju no sarežģītām dzīves situācijām. Tas ir lielisks, jo sniedz iespēju pārvarēt visus šķēršļus, veiksmīgi atrisināt pašreizējās problēmas un tajā pašā laikā gulēt mierīgi naktī!

6. Insulīns

Ražotājs – aizkuņģa dziedzeris. Insulīns ir atbildīgs par ogļhidrātu, tostarp arī saldo ogļhidrātu, sadalīšanos, uzrauga glikozes līmeni organismā un vienkārši nodrošina to ar vitāli svarīgu enerģiju.
Trūkums. Atcerieties, ka ne viss insulīns asinīs dominē aktīvajā līmenī. Tas nozīmē, ka ar pārmērīgu miltu un saldo produktu patēriņu pastāv liels risks “nopelnīt” cukura diabētu. Iespējas saslimt ar šo slimību palielinās ar radinieku klātbūtni.

Jaukās sievietes, atcerieties savu unikalitāti un šarmu! Pastāstiet par šo rakstu saviem draugiem, varbūt daži no viņiem domā par savu veselību, mana līdzsvara trūkumu sevī un ir nepieciešams dodieties pie ārsta, lai pārbaudītu veselību.

 

Gunta Graudiņa

Leave a Comment