Siguldā sāk darboties Bērnu kultūras konsultatīvā padome

Bērnu kultūras konsultatīvā padome tiek veidota tieši ar tādu pašu mērķi kā pieaugušo kultūras konsultatīvā padome, lai kopā darbotos un veicinātu pašvaldības kultūras politikas izstrādi un īstenošanu, kultūras aktivitāšu un kultūrvides attīstību Siguldas novadā.

Bērnu konsultatīvo padomi veidos 5 pirmskolas iestāžu grupiņas un 6 sākumskolas klašu grupas. Šajā gadā sadarbību uzsāksim ar pirmskolas izglītības iestādēm “Tornīši” un “Pasaciņa” Siguldas pilsētā, “Māllēpīte” Mālpilī, Garlība Merķeļa Lēdurgas pamatskolas pirmskolas grupu un Allažu pamatskolas pirmskolas grupu.

Atsevišķās tikšanās reizēs kopā ar bērniem darbosies māksliniece Baiba Aļļe Šmite. Plānojam, ka tikšanās un sarunu rezultātā nonāksim līdz konkrētām idejām, ko mums kultūras centros un bibliotēkās strādājošiem izdosies arī īstenot.

“Šī ir lieliska iespēja domāt par lietām, kuras nav un dot vārdu bērniem. Sarunāties, saprasties, sadarboties. Būt gataviem sasniegt viņu mērķus. Ar mākslas un kultūras valodas palīdzību runāt ar bērniem par dienaskārtībā aktuālām tēmām.

Tas ir liels izaicinājums, jo šāda prakse nav Latvijā zināma. Mums Siguldas novadā kultūrā strādājošiem jāspēj aktīvi reaģēt uz izaicinājumu kopīgi izveidot un definēt kā mēs rīkosimies šajā mūsu kopīgajā kultūrtelpā”, par jauno ieceri stāsta Siguldas novada kultūras centra direktore Jolanta Borīte.

Leave a Comment