Sagatavošana
1.Atkausē makreli, sagriež porcijās.
2.Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, krustnagliņas, maltus un piparu graudus, koriandru, eļļu. Vāra marinādi 1 minūti uz lēnas uguns. Kad tā nedaudz atdziest, ielej ābolu sidra etiķi.
Lasi vēl: Noslēpumaini marinētie tomāti, ar kuriem mani iepazīstināja vīramāte
3.Sīpolu sagriež pusgredzenos, sajauc ar zivs gabaliņiem, pārlej ar atdzesētu marinādi un liek ledusskapī. Paraugu var ņemt pēc 24 stundām.
Tādā pašā veidā var marinēt siļķi, bet skumbrija, protams, ir daudz iespaidīgāka. Šo uzkodu vienkārši lūdz pasniegt kā piedevu ar vārītiem kartupeļiem, kas pārkaisīti ar zaļumiem… garšīgi!
Vēl varētu interesēt: Vecmāmiņas marinādes izlase dārzeņu konservēšanai
Sen neesmu pirkusi sālītas vai marinētas zivis, ko iesaku arī jums. Gatavojiet un kopīgojiet receptes ar draugiem!