Sliktākie tūristu izlēcieni 2023. gadā: nekad tā nedariet

Tūristi, kas gulēja pa nakti Eifeļa tornī

Augustā divi iereibuši amerikāņi tika atrasti guļam Eifeļa tornī Parīzē. Viņi bija iegādājušies biļetes uz torni svētdienas vakarā pulksten 22.40, bet, nolaižoties no torņa, pārlēca drošības barjeras, un no rīta viņus atklāja apsargi. Tas par stundu aizkavēja torņa atvēršanu.

Cits tūrists nolēma izlēkt ar izpletni no Eifeļa torņa, vēlāk droši piezemējoties tuvējā stadionā. Viņš ieklīdis torņa teritorijā piecos no rīta, pirms tornis tika atvērts apmeklētājiem. Lai gan viņu uzreiz pamanīja apsardze, viņam izdevās nokļūt torņa augšdaļā un izlēkt ar mugursomu, kurā bija izpletnis.

Tūrists, kurš apgānīja senu templi Japānā

Kāds 17 gadus vecs jaunietis no Kanādas izgrieza vārdu koka kolonnā 8. gadsimtā celtajā Tosedaiji Kondo svētnīcā, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Japānā par kultūras vērtību bojāšanu var sodīt ar naudas sodu līdz 2000 dolāriem vai 5 gadiem cietumā.

Pasažieris, kurš lidojuma laikā atvēra avārijas durvis

Kādam Asiana Airlines reisa pasažierim dažas minūtes pirms nosēšanās izdevās atvērt avārijas durvis. Lidmašīna droši nolaidās, un netika ziņots par cietušajiem. Par līdzīgiem incidentiem ir ziņots arī ASV, kur pasažieri ir mēģinājuši atvērt avārijas izejas. Piemēram, 2023. gada martā kāds Delta pasažieris atvēra durvis, aktivizēja piepūšamo evakuācijas slīdkalniņu un izkāpa no lidmašīnas, kamēr tā atradās uz skrejceļa. Vīrietis tika arestēts.

Leave a Comment