Sliktākie tūristu izlēcieni 2023. gadā: nekad tā nedariet

Pagājušajā, 2023. gadā tūristi veica daudzus muļķīgus izgājienus daudzās populārās vietās.

Ceļošana pa pasauli ir viens no populārākajiem mūsdienu cilvēku hobijiem. Tomēr ne visi tūristi, dodoties atvaļinājumā, uzvedas pieklājīgi, kā rezultātā tiek ieviesti daudzi noteikumi un aizliegumi.

Lūk, daži piemēri, kā tūristi uzvedās pagājušā gadā.

Tūristi, kas Venēcijā apgāzās ar gondolu

Pagājušā gada decembra sākumā, braucot zem zema tilta netālu no San Marko laukuma, gondolists lūdza pasažierus palikt sēdvietās un pārtraukt fotografēt, taču šie lūgumi tika ignorēti. Rezultātā laiva apgāzās ar visiem tajā esošajiem cilvēkiem – nepaklausīgie pasažieri, pieceļoties no sēdvietām, kamēr gondola kustējās, izraisīja tās smaguma centra disbalansu.

Tūristi, kas apgleznoja Kolizeju

Roma ir vēl viens populārs galamērķis Itālijā, kas cieš no pārmērīga tūrisma un tūristu muļķībām. Šovasar vietējās iestādes vismaz trīs reizes pieķēra apmeklētājus, kuri nolēma nokrāsot vienu no pilsētas ikoniskākajiem pieminekļiem – 2000 gadu veco Kolizeja arēnu.

Vispirms kāds 27 gadus vecs vīrietis uz tās sienām uzzīmēja savu un savas draudzenes vārdus. Vēlāk viņš tika izsekots Anglijā un atvainojās par vandālismu. Tikai mēnesi vēlāk kāda meitene no Šveices un pēc tam 17 gadus vecs jaunietis no Vācijas nolēma uz Kolizeja sienām izgrebt savus iniciāļus. Itālijā par kultūras mantojuma bojāšanu draud liels naudas sods – aptuveni 19 000 ASV dolāru un cietumsods līdz pat pieciem gadiem.

Lasi vēl: Palīdzība, lai jūs kļūtu bagāts: miljonāre atklāja 4 neizteiktos superbagātnieku noteikumus

Kaili tūristi Bali

Bali ir kļuvusi par kārtējo slikto tūristu perēkli. Tik ļoti, ka sala jau deportē cilvēkus par vietējo paražu neievērošanu un plāno sākt iekasēt tūrisma nodokli, tādējādi aizliedzot masveida tūrismu. Vietējos iedzīvotājus īpaši uzjautrina ārzemnieku vēlme atkailināties svētās vietās.

Piemēram, 2023. gada vasarā vispirms kāds vācu tūrists izģērbās kails pie vietējā tempļa, bet vēlāk no salas tika deportēts krievu tūrists par kailām fotogrāfijām pie 700 gadus veca svēta koka. Vēl viens krievu atpūtnieks tika deportēts no valsts par daļēji kailas fotogrāfijas uzņemšanu pie svētas vietas.

Turpinājumu lasiet nākamāja lapā!

Leave a Comment