Sliktas smakas tualetē: kad glābj sadzīves risinājumi, un kad ir vērts domāt par jaunu santehniku

Nereti pat skaistākais tualetes interjers nespēj cīnīties ar nepatīkamām smakām telpā. Bieži, ja problēma nav kanalizācijā, smakas rodas tikai cilvēka fizioloģisko procesu rezultātā.

Eksperti norāda, ka tās ir iespējams iznīcināt ar paštaisītu līdzekļu palīdzību un tirgū piedāvātajām alternatīvām, taču ir skaidrs, ka ne vienmēr sasniegtais rezultāts būs apmierinošs, tāpēc sanitāro sistēmu ražotājs “Geberit” iepazīstina ar mūsdienīgiem sanitārajiem risinājumiem, kurus ir vērts ieviest, cīnoties ar smakām.

 

Kā smakas likvidēt paša spēkiem?

Sanitāro sistēmu ražotāja “Geberit” pārstāve Pārsla Sauka stāsta, ka pirmais solis cīņā ar nepatīkamām smakām tualetes telpā ir problēmas identificēšana. Ja šī telpa ir ierīkota atsevišķi no vannas istabas, ir vērts pievērst uzmanību tualetes poda savienojumam ar kanalizācijas sistēmu, – iespējams, ka problēmas cēlonis meklējams tieši tur.

Pretējā gadījumā jāsamierinās, ka visa cēlonis ir tikai daba un cilvēka fizioloģija. Katra cilvēka paradumi, gan uzturs, gan dzīvesveids, ir individuāli un dažos gadījumos tualetes telpā var atstāt nepatīkamas smakas.

Savukārt, kā stāsta kustības “Norwex”, kas rūpējas par to, lai mazinātu ķimikāliju lietošanu un atkritumu radīto kaitējumu videi un Vese***ai, konsultante Madara Miezīte, nav vērts steigties uz veikalu, lai meklētu sadzīves ķīmiju. Mūsdienās ir pieejami dažādi dabīgie tīrīšanas līdzekļi, tāpat arī ir dažādas tautā iecienītas metodes, piemēram, soda, etiķis un citronskābe, kas ir kā efektīvs risinājums nepatīkamo smaku likvidēšanā.

“Izmantojot ķīmiskos mazgāšanas līdzekļus, kuriem ir ļoti izteikta smarža, mēs piesārņojam ne tikai dabu, bet arī savas dzīvojamās telpas.

Ja ir vēlme veikt tualetes uzkopšanas darbus ar veikalā pirktiem līdzekļiem, tad priekšroku var dot līdzekļiem uz enzīmu bāzes, kas likvidē nepatīkamas organiskas smakas. Pārsvarā tie nesatur ftalātus un sadalās bioloģiski, kā arī tos droši var lietot bērni. Pēdējo gadu tendences liecina, ka dabiskie tīrīšanas līdzekļi atkal ir modē,” stāsta M. Miezīte.

Lai tualetes podam piešķirtu svaigumu, kā arī efektīvi cīnītos ar netīrumiem un ūdens nosēdumiem, var izgatavot tualetes losēnas, sajaucot 2/3 sodas, 1/3 citronskābes, trauku mazgāšanas līdzekli un iecienītāko ēterisko eļļu.

Sagatavoto “slapjo smilšu” konsistences masu var ievietot silikona veidnēs, piemēram, saldējuma formās, un pēc to sacietēšanas ievietot tualetes podā uz nakti. Vēl, lai tualetes telpā radītu patīkamu aromātu, uz tualetes papīra kartona vai vates tamponiem, kurus uz skaista trauka novieto telpā, var uzpilināt ēterisko eļļu.

 

Inovatīvi risinājumi no santehnikas ražotājiem

Lai nodrošinātu maksimālu komfortu mājās, ražotāji pieliek lielas pūles un meklē labākos tehnoloģiskos risinājumus. Standarta ventilators, kas uzstādīts tualetes telpas griestos, var būt viens no risinājumiem, kā samazināt problēmas mērogu, taču pat tā darbības mehānisms ir veidots tā, ka visas nepatīkamās smakas vispirms izplatās telpā un tiek likvidētas tikai ilgtermiņā.

Taču pēc “Geberit” pārstāves Pārslas Saukas teiktā, jau kādu laiku ir pieejams jauns risinājums, kas palīdz pilnībā izvairīties no nevēlamām smakām tualetes telpā.

“Mēs jau ilgu laiku ejam kopsolī ar progresīvākajām tehnoloģijām un aktīvi sekojam līdzi patērētāju vajadzībām. Tāpēc tirgū esam ieviesuši Geberit DuoFresh rīku, kas nodrošina svaigu gaisu vannas istabā.

Moduļa darbība ir ļoti vienkārša, bet ārkārtīgi efektīva. Nepatīkamā smaka ar integrētā ventilatora palīdzību tiek savākta tieši no tualetes poda, neļaujot tai izplatīties telpā. Pēc tam gaiss tiek filtrēts caur aktīvās ogles filtru, kas atrodas aiz Geberit Sigma iebūvējamā tualetes poda rāmja noskalošanas taustiņa.

Kad gaiss tiek attīrīts, kluss ventilators to izkliedē telpā. Geberit Home App mobilajā aplikācijā, katrs lietotājs var personalizēt moduļa iestatījumus, piemēram, mainīt ventilatora darbības ātrumu, moduļa apgaismojuma spilgtumu, sensora jutīgumu” stāsta Pārsla Sauka.

Geberit DuoFresh moduli var uzstādīt uzreiz, kad tiek uzstādīts tualetes poda rāmis, kā arī vēlāk. Tas neierobežo interjera dizaina iespējas un ir piemērots gandrīz visiem Geberit Sigma noskalošanas taustiņiem.

Moduļa komplektācijā ir arī atsvaidzinātāja stienīšu ieliktnis, kas, katru reizi, kad tiek nolaists tualetes ūdens, nodrošina svaigu smaržu, higiēnu un aizsargā iebūvējamās tvertnes mehānismus. DuoFresh modulis ne tikai novērš nepatīkamas smakas, bet tam ir arī papildu apgaismojuma funkcija. Integrēts kustības sensors aktivizē LED apgaismojumu un nodrošina redzamību arī nakts laikā.

Tie, kuri vēlas ne tikai tualetes telpu padarīt skaistu, bet arī nodrošināt tajā patīkamu aromātu, var izvēlēties pielikt pūles paši vai tomēr ļauties profesionāļu piedāvātajiem risinājumiem.

 

Leave a Comment