Šodien ēdienkartē dāsna čigānu okroška, ar ​​recepti padalījās kaimiņiene

SASTĀVDAĻAS

200 g desas

8-10 redīsi

2-3 svaigi gurķi

vairāki vārīti kartupeļi

5 vārītas vistas olas

200 ml skāba krējuma

1 tējk. sāls

1 l kefīrs

0,5 l vārīta ūdens

šķipsniņa piparu

sīpoli un zaļumi

SAGATAVOŠANA

1.Visu vajag smalki sagriezt vai sarīvēt. Mūsu gadījumā mēs sāksim ar gurķu sagriešanu. Vispirms gurķus sagriež plānās šķēlēs, kuras pēc tam ar nazi sagriež strēmelītēs.

 

2.Dariet to pašu ar redīsiem. Ņemiet vērā: ja šāda griešana jums šķiet sarežģīta un nogurdinoša, izmantojiet rīvi. Rezultāts būs apmēram tāds pats.

 

3.Tālāk sagriež desu tā, lai gabali būtu vienāda izmēra gurķiem un redīsiem.

 

4.Vārītus kartupeļus sagriezt būs grūtāk. Bet mēģiniet, lai gabali būtu mazi, tāpat kā iepriekš. Tagad sagrieziet olas.

5.Smalki sagrieziet sīpolu un citus zaļumus, bez kuriem okroška nebūs garšīga. Cietās saknes labāk nogriezt iepriekš, tās nav jāpievieno ēdienam. Visas sastāvdaļas liek dziļā traukā, pievieno sāli un piparus.

6.Ielejiet kefīru un samaisiet. Tad pievieno skābo krējumu un vēlreiz samaisa. Un visbeidzot ielej atdzesētu vārītu ūdeni, vēlreiz samaisa un ļauj nostāvēties vismaz stundu. Okroška ar kefīru ir gatava. Labu apetīti!

Lasi vēl: Populāri iesakņojušies mīti, kuriem joprojām ticam

Šī okroška pēc čigānu receptes ieņems savu īsto vietu pat uz svētku galda. Noteikti izmēģiniet šo recepti, lai karstā laikā vienmēr zinātu, kā lietderīgi atvēsināties.

Tajā pašā laikā šī vitamīnu zupa ļauj zaudēt svaru. Turklāt daži cilvēki domā par to, cik daudz kaloriju ir okroškā. Pazīstamās okroškas šķīvī ar kefīru ir aptuveni 250 kcal, savukārt okroška ar minerālūdeni saturēs tikai 200 kcal.

Un, ja vēlaties vēl vairāk samazināt šo rādītāju, tad nomainiet desu ar vārītu vistu vai liellopa gaļu. Var arī samazināt kartupeļu daudzumu, bet pievienot vairāk redīsu un garšaugus. Lai zupu sabiezinātu (un lai iegūtu papildu garšu), varat pievienot avokado.

Leave a Comment