Kad ģimene ir liela, bieži vien jādomā, ko gatavot vakariņās. Gribas, lai tas būtu gan sātīgs, gan garšīgs.
Ir daudz labu iespēju, taču jauns ēdiens arsenālā nekad nenāk par ļaunu. Vai arī jauna variācija kaut kam pazīstamam. Šodien piedāvāju savu sulīgu cūkgaļas karbonāžu recepti. Kas tajās ir īpašs? Marināde, kas padarīs pat cietu gaļu ļoti maigu.
Sulīgu karbonāžu recepte
Sastāvdaļas
1 kg cūkgaļas
150 ml augu eļļas
3 ķiploka daiviņas
1 tējkarote sāls
0,5 tējkarotes piparu
3 olas
cepamā eļļa
Sagatavošana
1.Lai iegūtu sulīgas karbonādes, vislabāk der cūkgaļas fileja. Gaļa jāsagriež plānos, apmēram 1 cm biezos gabaliņos. Pēc tam apviļā no abām pusēm, pievieno sāli un piparus.
2.Pēc tam pagatavojiet marinādi. Lai to izdarītu, izspiediet ķiplokus eļļā, pievienojiet sāli un piparus un samaisiet.
3.Pirmo gabalu ievieto marinādē no abām pusēm, nākamos – no vienas puses. Sakrauj tos vienu virs otra tā, lai marinādē esošā puse būtu augšpusē. Atstāj marinēties pusstundu.
4.Sagatavojiet bļodu ar miltiem. Atsevišķā traukā sakuļ olas, var pievienot arī nedaudz sāls. Bet esiet uzmanīgi, jo marināde jau ir diezgan sāļa.
Lasi vēl: Neizmetiet sīpolu mizas, jo no tām var pagatavot supermēslojumu, kas glābs jūsu ražu
5.Tagad var sākt cept karbonādes. Vispirms gaļu iemērc miltos, tad olā un liek iepriekš uzkarsētā pannā. Cep līdz zeltaini brūni. Pasniedz karstu.
Šī sulīgo karbonāžu recepte ir vienkārši droša! Tās vienmēr izdodas, pat ja esi iesācējs pavārs. Un šī lieliskā marināde var pārvērst pat suņa pēdu ēdamās karbonādēs. Šo triku man iemācīja vecmāmiņa.
Lai papildinātu vakariņas, iesakām pasniegt karbonādes ar piedevu. Piemēram, novāriet griķus vai pagatavojiet kartupeļu biezeni. Neaizmirstiet arī par viegliem salātiem, lai līdzsvarotu sātīgo un diezgan trekno gaļu.
Tādā veidā vakariņas būs gan sātīgas, gan harmoniskas. Un mēs esam pārliecināti, ka visi mājsaimniecības locekļi novērtēs jūsu pūles un pilnībā izbaudīs šīs gardās karbonādes!
Vai jums ir kādi triki, kā pagatavot sulīgas un maigas karbonādes?