Ķiršu pīrāgs, kas gatavots no smilšu mīklas, izklausās mazliet garlaicīgi. Šim ēdienam ir daudz variāciju.
Es nolēmu mēģināt to pagatavot mājās. Kas no tā sanāca, uzzināsiet šodienas rakstā.
Ķiršu pīrāgs ar smilšu mīklu
Šī pīrāga pagatavošana man bija īsts eksperiments. Es nedaudz pamainīju recepti, par ko pastāstīšu raksta beigās. Tomēr jums esmu sagatavojis oriģinālo recepti bez jebkādām izmaiņām. Ja stingri ievērosiet visus norādījumus, jums noteikti izdosies!
Sastāvdaļas
250 g margarīna
400–450 g kviešu miltu
350 g cukura
1 ola
600 g saldētu ķiršu bez kauliņiem
10 g vaniļas cukura
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
2 tējkarotes cepamā pulvera
Sagatavošana
1.Lai pagatavotu pīrāga mīklu, būs nepieciešams mīkstināts margarīns. Sakuļ to ar 200 g cukura līdz gludai masai. Pēc tam pievieno olu un turpina kult maisījumu, līdz tas kļūst gaisīgāks.
2.Atsevišķi izsijājiet miltus, pievienojiet cepamo pulveri. Pēc tam pa daļām pievienojiet miltus margarīna maisījumam. Samīciet mīksto vietu. Kad tā sāk veidot kunkuļus, samīciet to, ietiniet pārtikas plēvē un ielieciet ledusskapī uz 1 stundu.
3.Tikmēr var pagatavot pildījumu. Katliņā vai katliņā ar biezu dibenu sajauciet saldētos ķiršus ar cukuru un uzlieciet uz vidējas uguns. Ķirši sāks izdalīt sulu – tas ir tas, ko mēs vēlamies.
Ļaujiet pildījumam vārīties pāris minūtes. Pēc tam pievienojiet tam kukurūzas cieti. Vāriet maisījumu, nepārtraukti maisot, dažas minūtes. Kad masa sāk sabiezēt, varat noņemt ķiršus no plīts.
4.Ieslēdz cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kamēr tā karsējas, strādāsim ar mīklu. Sadaliet to 2 daļās. Vienu no tām izrullējiet apaļā kārtā un ielieciet cepšanas pannā. Es izmantoju stikla tartes pannu ar apmēram 30 cm diametru.
5.Uz mīklas liek pildījumu un uzmanīgi izlīdzina. No atlikušās mīklas var izveidot tādu pašu kārtu un vienkārši pārklāt ar to pīrāgu. Bet man patika variants ar bizi. Lai to izdarītu, izrullē mīklu un izgriež no tās iegarenas strēmelītes. Pēc tam liek tās uz pildījuma, savijot strēmelītes kopā.
6.Cep pīrāgu cepeškrāsnī 180 grādos 30–45 minūtes. Pievērs uzmanību cepeškrāsns darbībai un pīrāga izskatam. Tam jābūt apbrūnējušam. Pirms pasniegšanas ļauj kārumam nedaudz atdzist. Lai labi garšo!
Kas attiecas uz manu eksperimentu, tas izrādījās diezgan veiksmīgs. Lieta tāda, ka es neēdu olas, tāpēc nolēmu tās aizstāt.
Lasi vēl: Pastāstīsim noslēpumu kā saglabāt gurķus kraukšķīgus
Atzīšos godīgi, sākumā šķita, ka no šī pasākuma nekas nesanāks. Bet man tomēr izdevās mīklu samīcīt. Tā sanāca ļoti elastīga, kas nav raksturīgi klasiskajai smilšu mīklai. Sajūta bija tāda, it kā tūlīt gatavotu pelmeņus, nevis ķiršu pīrāgu.
Bet es neapbēdinājos un nolēmu iet līdz galam. Ar lielām grūtībām izrullēju mīklu kārtā un ieliku veidnē. Par laimi, ar pildījumu nekādu piedzīvojumu nebija. Kad ieliku pīrāgu cepeškrāsnī, sapratu, ka gardums neizdosies tāds, kā teikts oriģinālajā receptē. Tas pat izskatījās citādi, nemaz nerunājot par tekstūrām un garšu.
Neskatoties uz to, mājās gatavotais ķiršu pīrāgs no smilšu mīklas sanāca vienkārši brīnišķīgs! Mīkla izcepās perfekti, neskatoties uz to, ka tā bija ietīta mitrā pildījumā.