Sīpoli Vese***ai: lūk kāpēc tas ir jālieto uzturā un pret ko tas palīdz

Sīpoli Vese***ai

Sīpoli Vese***ai – Sīpols jau izsenis ir viens no populārākajiem tautas medicīnas līdzekļiem, kuru lieto dažādu slimību ārstēšanai – sākot ar klepu un beidzot ar nierakmeņiem.

Piemēram: Lai izšķīdinātu smiltis un sīkus akmentiņus nierēs: 3 reizes dienā stundu pēc ēšanas lieto tējkaroti sīki sasmalcinātu sīpolu.

Lasi vēl: Vienmēr novērtēts sīpols – atceramies, kur tas noder un kā glabāt

 

Pret augoņiem

Ja ir strutojoši ādas iekaisumi vai augoņi: problemātiskajai vietai pieliek gareniski pārgrieztu sautētu sīpolu vai sīki sasmalcinātu svaigu sīpolu, sajauktu ar pienu, (attiecībā 1:1) un piesaitē. Apsēju maina 2 reizes diennaktī. Šīs līdzeklis palīdz arī pret apsaldējumiem un apdegumiem.

 

Sīpoli Vese***ai: Pret stipru klepu

Pret stipru klepu: sīki sasmalcinātu vidēja lieluma sīpolu pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura, samaisa un uz 2 stundām noliek siltā vietā. Pēc tam notecina sulu (biezumus izspiež) un lieto pa ēdamkarotei 4 reizes dienā. Ja klepus ir sauss, cukura vietā labāk izmantot medu un lietot nevis radušos sulu, bet visu sīpola un medus putriņu – arī pa ēdamkarotei 4 reizes dienā ēšanas laikā.

 

Sīpoli Vese***ai: Pret angīnu

Pret angīnu, tonsilītu: sīki sasmalcinātu sīpolu liek emaljētā traukā, apkaisa ar 2 tējkarotēm cukura, aplej ar ¾ glāzes ūdens, 10–15 minūtes vāra uz vidējas uguns, līdz maisījums kļūst biezs. Iegūto masu pa ēdamkarotei apēd dienas laikā.

Pret aizcietējumu: sagriež 5–6 vidēja lieluma sīpolus, ripiņas liek stikla burkā, aplej ar puslitru baltvīna, uzliek vāku un nedēļu nostādina, tad pievieno pusglāzi medus, samaisa, vēl 3 dienas nostādina, pēc tam izkāš un lieto pa 2 ēdamkarotēm 3 reizes dienā pēc ēšanas.

 

Vēl interesantas receptes: Kā ārstēt dažādas kaites ar sīpoliem un zaļajiem lociņiem! SPIED ŠEIT, lai lasītu!

COMMENTS

Leave a Comment