Tomātu zupa no Marokas: saderam, ka nekad neko tik garšīgu nebūsiet baudījis (recepte)

Foto – ekrānuzņēmums

Šī tomātu zupa ir tik garšīga, ka to ir grūti neapēst jau gatavošanas laikā. Tomēr, ja izdodas to pagatavot pareizi, jums liksies, ka nekad dzīvē neesat līdz šim ēdis neko tik garšīgu un aromātisku.

Šī tomātu zupas recepte ir ļoti izplatīta Marokā un Tunisijā. Tā ir ļoti vienkārši pagatavojama un pati par sevi “viegla” – tās pamatā ir tomāti un vistas buljons. Bez tiem zupā ir tikai nepieciešamās garšvielas, medus, citrona sula, kas kopā veido ļoti izcilu, austrumniecisku garšu.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Zupas garša ir pilnībā atkarīga no tomātu kvalitātes. Jāņem ļoti nogatavojušies tomāti, citādi tie neizvārīsies līdz vēlamajam stāvoklim. Svaigs koriandrs un atsevišķas citrona šķēlītes papildinās ēdienu. Ja zupa šķiet pārāk eksotiska un viegla, neviens neliedz pievienot pupiņas vai vistas gaļu.

Foto – ekrānuzņēmums

Sastāvdaļas:

Tomāti – 1 kg
Sarkanie sīpoli – 1 gab.
Vistas buljons – 1 litrs
Medus – 2 tējkarotes
Citrons – 1 gab.
Ingvers – 20 grami
Timiāns (sausā garšviela) – puse tējkarotes
Kanēlis – puse tējkarotes
Pētersīļi – 50 grami
Koriandrs (svaigs) – 50 grami
Olīveļļa – 50 ml
Paprikas garšviela – 1 tējkarote
Sāls – pēc garšas
Melnie pipari (malti) – pēc garšas

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Smalki sagriež sīpolu, katlā ielej olīveļļu un liek cepties sīpolu kopā ar izspiestu (vai ļoti smalki sagrieztu) ingveru, kanēli. Cepiet līdz sīpoli kļūst zeltaini vai pat brūni – smaržai ir jābūt spēcīgai, taču sadedzināt nevajag! Ogles nav vajadzīgas!

Lasi vēl: Ķiploku zupa: spāņu virtuves recepte

2. Smalki sagriež tomātus (iepriekš var atbrīvoties jau no sēklām un mizas (kā tikt vaļā no mizas? Uzlej verdošu ūdeni un notīra ar nazi!) un pievieno katlā sīpoliem.

3. Ielej klāt katliņā vistas buljonu, liek iekšā medu, sasmalcinātus pētersīļus, sasmalcinātu koriandru, sāli, piparus, visu uzvāra, samazina karstumu uz plīts un dažas minūtes vāra maisot. Kad aromāts kļūst tik garšīgs, ka grūti zupu nesākt ēst turpat jau uz plīts, slēdziet karstumu ārā.

4. Svarīga nianse! Kad zupa ir nedaudz padzisusi (karstā zupā to nevar darīt) – izspiediet no citrona ēdamkaroti sulas un pievienojiet zupai!

Kad zupu pasniedziet, varat katrā šķīvī pievienot laima šķēlīti. Labu apetīti!

Leave a Comment