Kā pasargāt sevi no ļaunas acs: tas jāzina ikvienam

Ļauna acs ir tautas ticējums, ka kāda naidīgs skatiens vai doma var izraisīt traumu, kaiti vai pat aiziešanu mūžībā. Parasti cietušais neapzinās, kas ar viņu notiek, un tikai vēlāk nonāk pie secinājuma, ka viņam ir uzlika ļauna acs.

Par vislabāko veidu, kā pasargāt sevi no negatīvās enerģijas, tiek uzskatīti dažādi amuleti, kas vienmēr jāglabā līdzi un nav jāparāda cilvēkiem.

Kad parādījās ticība ļaunai acij

Ticība ļaunajai acij meklējama jau senajā Vidusjūras reģionā. Tas nozīmē, ka cilvēki šai māņticībai ir ticējuši vairāk nekā 5000 gadu.

Senākās atsauces atrodamas Mezopotāmijā (mūsdienu Turcijas, Sīrijas un Irākas teritorijā). Apliecinājums tam, ka cilvēki jau tolaik ticēja ļaunajai acij, ir saglabājies no acs formas amuletu liecībām, kā arī no šumeru literatūrā atrastām norādēm par bīstamo dievu skatienu.

Saskaņā ar pētnieku populāro uzskatu senajā Ēģiptē aizspriedumi par ļaunu aci saplūda ar Horas acs jēdzienu, ko jūrnieki zīmēja uz saviem kuģiem, lai nodrošinātu drošu ceļojumu.

Savukārt pie senajiem grieķiem izplatītais izteiciens “ļaunā acs” pirmo reizi parādās 5. gadsimtā pirms mūsu ēras. Šis jēdziens ir minēts vairāk nekā 100 sengrieķu tekstos, tostarp Hesioda, Platona un Aristofāna darbos.

Vai ar komplimentiem ir iespējams noskaust

Tiek uzskatīts, ka, ja esat pietiekami veiksmīgs, talantīgs vai skaists, lai izceltos no pūļa, pastāv lielāka iespēja, ka jūs tiksiet apskausts.

Mūsdienu Rumānijā un Palestīnā zīdaiņiem joprojām netiek izteikti komplimenti. Šajās valstīs ir pat metodes, kā novērst ļaunas acs ietekmi, ko izraisa tas, ka cilvēks slavē jaundzimušo bērnu. Bet viduslaiku Itālijā pastāvēja aizsargājošs novēlējums “lai šie vārdi tev nekaitē”, kas pavadīja jebkuru komplimentu.

Kā pasargāt sevi no ļaunas acs

Esiet uzmanīgi pret apkārtējiem. Lai pasargātu sevi un savu ģimeni no ļaunas acs, vērojiet izmaiņas ģimenes locekļu uzvedībā, garastāvoklī vai fiziskajā stāvoklī. Un, ja pamanāt ko neparastu, koncentrējieties uz negatīvās enerģijas avota atklāšanu.

Esiet uzmanīgi pret greizsirdīgiem cilvēkiem. Greizsirdība tiek uzskatīta par visizplatītāko ļaunas acs rašanās cēloni, tāpēc labāk no tiem izvairīties. Nevajadzētu stāstīt par savu personīgo dzīvi un ģimenes notikumiem tiem, kam pilnībā neuzticaties. Tas palīdzēs samazināt greizsirdības iespēju no citu cilvēku puses.

Lūdziet dievišķo aizsardzību un skaitiet lūgšanas. Ja jums ir aizdomas par ļaunu aci, jums vajadzētu lūgt aizsardzību no Dieva un augstākiem spēkiem.

Izvēlieties aizsargājošu amuletu. Parasti izmanto rotaslietas vai dekoratīvus elementus ar zilās acs attēlu (tos sauc par “nazar”). Taču var izmantot arī citus priekšmetus: sarkanu diegu uz plaukstas locītavas, saspraudi zem apģērba utt.

Tiek uzskatīts arī, ka garīgie simboli var pasargāt no negatīvās enerģijas. Tie var būt miera balodis, Dāvida zvaigzne, laimes pakava, ķīniešu labklājības monētas vai citi ticības elementi.

 

 

Leave a Comment