Triki, kā šoruden veikalos izvēlēties labu un kvalitatīvu ķirbi

Oktobrī šī ir ķirbju sezonas kulminācija. Šis produkts ir vitamīnu krātuve, un tas organismam sniegs lielu labumu.

Bet kā izvēlēties labu ķirbi veikalā? Par to pastāstīsim šajā rakstā!

Kas jums jāzina

Lielākā daļa cilvēku dārzeņus pērk vai nu lielveikalā, vai zemnieku tirdziņos, taču, tāpat kā ar lielāko daļu produktu, arī šeit ir kāds āķis. Tāpat kā visi svaigi produkti, arī ķirbji var sapūt un sabojāties. Ja jūsu produkta derīguma termiņš tuvojas beigām, tas var kļūt mīksts un nepatīkami smaržot.

Eksperti norāda – rudens ir īstais laiks ķirbju novākšanai, bet izvēlieties pareizo.

Kā izvēlēties svaigu ķirbi

Rūpīgi aplūkojiet kātu

Pārliecinieties, vai uz ķirbja nav iegriezumu, “sasitumu”, vai plaisas. Pievērsiet uzmanību arī kātiņam, tam nevajadzētu būt bojātam. Atcerieties, ka svaigam ķirbim vienmēr ir cieta miza.

Veiciet skrāpējumu testu

Jūs varat viegli pārbaudīt ķirbja gatavību un pārliecināties, vai to var viegli saskrāpēt. Pārbaudiet ķirbja gatavību, viegli pārbraucot ar nagu pa miziņu. Nogatavojies ķirbis ir izturīgs pret saskrāpēšanu.

Ja miziņa ir mīksta un to ir viegli caurdurt, arī tas liecina par to, ka ķirbis ir sācis nogatavoties un līdz Helovīnam neizturēs.

Lasi vēl: 10 afirmācijas meitenei, kas meklē cienījamu vīrieti

Starp citu, viens noslēpums – ja ķirbja kātiņš ir koši zaļš, tā ir zīme, ka tas ir ļoti svaigs, savukārt sauss vai izžuvis kātiņš nozīmē, ka ķirbis ir vecs.

Vēl viena lieta – ja vēlaties gatavot ķirbju pīrāgu, izvēlieties mazus, smagus dārzeņus, kurus dažkārt dēvē par pīrāga ķirbjiem, jo tie satur visvairāk mīkstuma.

 

Leave a Comment