Vairs nekādu pārsēšanos tālajos avioreisos? Super jaunumi ceļotgribētājiem

Ar jaunajām lidmašīnām būs iespējams veikt lielākus attālumus, jo tām ir par 20% labāka  degvielas patēriņa efektivitāte nekā parastajām 747 Dreamliner lidmašīnām. Šādus uzlabojumus nodrošina vieglāki materiāli un labāka aerodinamika.

Boeing 787-9 Dreamliner lidmašīna ražotājiem izmaksā 345 miljonus ASV dolāru. Aviokompānijas pārstāvji atklāj, ka vienas lidmašīnas cena ir atkarīga no tehniskās specifikācijas un tā, cik daudz lidmašīnu vienā reizē tiek iegādāts.

Uzņēmums plāno iegādāties astoņas lidmašīnas, un laika posmā no 2018. līdz 2019. gadam ir plānots ar tām aizstāt Boeing 747 lidmašīnas.

Uzņēmuma “Qantas Group” izpilddirektors Alans Džoiss atklāj, ka plašāka informācija tiks sniegta gada beigās, kad notiks ikgadējā Āzijas valstu aviācijas konference.

Viņš pastāstīja, ka “Qantas” sadarbojas ar lidostām, lai pārliecinātos, ka tām būs vajadzīgā infrastruktūra. Piemēram, lai lidotu no Pērtas uz Londonu, starptautiskie un vietējie lidojumi būs jānodrošina vienā terminālī, tāpēc jādomā arī par muitu un imigrāciju. Viņš skaidro, ka būs vajadzīgas infrastruktūras izmaiņas un plānošana.

Šis sasniegums, viņaprāt, būs sākums jaunai starptautisko lidojumu ērai. “Galvenais iemesls, kāpēc mēs izvēlējāmies tieši šo lidmašīnas modeli, ir tā energoefektivitāte. Jaunā tehnoloģija ļaus samazināt degvielas patēriņu, kā arī uzturēšanas izmaksas, un pavērs jaunas iespējas galamērķu izvēlē.” Stāsta Džoiss. “787 modelis ir mazāks par milžiem, ko tas aizvietos, un tāpēc mēs varam iegādāties vairāk lidmašīnu un uzlabot vispārējo kapacitāti.”

787-9 Dreamliner lidmašīnām ir lielāki logi, uzlabots gaisa spiediens salonā, kā arī samazināta turbulences ietekme.

 

Leave a Comment