Šis vaniļas krēms ir īpaši bagātīgs ar krējumu un olu dzeltenumiem. Pasniedziet to atsevišķi kā pudiņu, uzberiet uz augļiem vai iejauciet tikko ceptās vafelēs.
Nepieciešamie produkti:
3/4 (150 g) cukura
1/4 glāzes (28 g) kukurūzas cietes
1/4 tējkarotes sāls
6 lieli olu dzeltenumi
2 tases (480 ml) pilnpiena
1 glāze (240ml) biezā krējuma
2 ēdamkarotes (28 g) nesālīta sviesta
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
Pirmais pagatavošanas solis:
Vidēji lielā, karstumizturīgā maisīšanas traukā sajauciet kopā cukuru, kukurūzas cieti un sāli.
Otrais pagatavošanas solis:
Pievienojiet olu dzeltenumus un saputojiet, līdz maisījums kļūst bāls un vienmērīgs, apmēram 1 minūti. Ja jūsu maisīšanas bļodai nav neslīdoša dibena, novietojiet bļodu uz mitra dvieļa, lai nākamajā solī tā neslīdētu.
Trešais pagatavošanas solis:
Vidēji lielā katliņā ar smagiem dibeniem uz vidēji lēnas uguns uzkarsējiet pienu un krējumu līdz vārīšanās temperatūrai. Lai piens neuzkarstu, laiku pa laikam samaisiet. Pienam un krējumam neļaujiet sasniegt vārīšanās temperatūru.
Lasi vēl: Pagatavo mājās šo gardo saldējumu ar vienu slepenu sastāvdaļu
Ceturtais pagatavošanas solis:
Tiklīdz piens un krējums sāk vārīties, noņemiet pannu no uguns. Ar vienu roku lēnām ielejiet karsto pienu dzeltenumu maisījumā pa druskai, ar otru roku nepārtraukti putojot.
Piektais pagatavošanas solis:
Ielejiet krēmu atpakaļ katliņā un vāriet uz vidēji lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz krēms sāk vārīties un sabiezē, apmēram 5 minūtes. Kad tas sāk viegli burbuļot, turpiniet vārīt, nepārtraukti maisot, vēl 30 sekundes, lai izvārītu cieti.
Sestais pagatavošanas solis:
Noņemiet krēmu no karstuma. Ievietojiet sviestu, līdz tas izkusis un pilnībā iejaukts. Pievienojiet vaniļas ekstraktu.
Septītais pagatavošanas solis:
Ielejiet krēmu caur smalku sietiņu vidēji lielā bļodā un pārklājiet ar plastmasas plēvi tieši uz krēma virsmas. Uzglabājiet ledusskapī līdz atdziest, vismaz 2 stundas.
Astotais pagatavošanas solis:
Pirms pasniegšanas krēmu saputojiet līdz gludai masai.
Izmēģiniet pasniegt šo krēmīgo mājās gatavoto olu krēmu kopā ar šķēlīti ceptiem āboliem vai ābolu kraukšķiem, augļu pīrāgu vai vienkārši ar svaigiem augļiem, piemēram, ogām vai banānu šķēlītēm.
Vaniļas krēms ledusskapī uzglabājas līdz 3 dienām, ja to glabā hermētiskā traukā, kas pārklāts ar plastmasas plēvi tieši uz virsmas.