Grezns deserts, kas gatavots no biezpiena un persikiem

Biezpiens ar persiku ir lieliska kombinācija vasaras pīrāgam vai sautējumam. Izdomājām desertu ar persikiem.

Lieliski, ka šo sulīgo, saldo augļu sezona jau ir sākusies. Tas nozīmē, ka ir pienācis laiks sākt gatavot šo delikāto kārumu!

Dalīsimies ar instrukcijām biezpiena deserta pagatavošanai. Saldums dvēselei!

Biezpiens ar persikiem

Sastāvdaļas biezpiena masai

1,3 kg biezpiena

30 g mannas putraimu

10 g vaniļas cukura

150 g cukura

200 ml piena

30 g kukurūzas cietes

3 olas

800 g persiku

Krēmam

500 ml sīrupa + ūdens

50 g kukurūzas cietes

300 g sviesta

100 g cukura

Sagatavošana

1.Labāk ir ņemt mājās gatavotu biezpienu. Derēs arī veikalā nopērkams biezpiens, bet labāk ņemt tādu, kurā ir augsts tauku saturs.

Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru, kukurūzas cieti un mannu. Ielej pienu. Visu samaisa ar karoti, tad saputo ar blenderi līdz gludai vienmērīgai masai.

2.Lai pagatavotu mīklu, sakuļ olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga.

3.Olām pievienojiet skābo krējumu ar cukuru un samaisiet ar mikseri nelielā ātrumā. Pēc tam pievienojiet izsijātus miltus ar kakao un sodu. Visu sakuļiet ar mikseri.

4.Persiki var būt gan svaigi, gan konservēti. Ja izmantojat konservētus, vispirms ir jānolej sula (tā noderēs krēmam). Sagrieziet augļus šķēlēs.

5.Izklājiet cepšanas pannu (22 x 32 cm) ar cepampapīru. Lejiet mīklu uz cepampapīra, vienmērīgi sadalot to pa visu pannas virsmu.

Uzmanīgi ar karoti iemaisiet biezpiena masu. Atstājiet vienu ceturtdaļu biezpiena masas.

Ievietojiet persikus starp biezpiena slāņiem. Pēc tam pārklājiet persikus ar atlikušo biezpiena masu.

 

6.Cep pīrāgu iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 35 minūtes, līdz tas ir gatavs. Ļauj pīrāgam atdzist cepeškrāsnī.

 

7.Krēmam jāizmanto sīrups, kas palicis pāri no persikiem, un ūdens. Rezultātā jābūt apmēram 500 mililitriem. Ja izmantojat svaigus persikus, tie jāuzvāra kompotam, un pēc tam šo kompotu var izmantot kā sīrupu.

Sajauc cieti un cukuru. Labāk ir izmantot kukurūzas cieti, jo tā veido mazāk kunkuļu. Visu ielej katliņā un uzliek uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Vāri, līdz maisījums sabiezē. Pēc tam atdzesē maisījumu līdz istabas temperatūrai.

8.Saputojiet mīkstu sviestu ar blenderi, pa daļām pievienojot tam atdzesēto krēma maisījumu. Krēms sanāk maigs un aromātisks.

9.Biezpiena mīklu sagriež divās daļās. Pirmo daļu ieziež ar krējumu, tad uz krējuma liek otro mīklas daļu ar biezpienu.

Lasi vēl: Padalīšos noslēpumos kā mājās pagatavot aromātisku desu

Arī pīrāga malas apsmērē ar krējumu. Ievieto kārumu ledusskapī uz 6 stundām, lai tas iemērc.

 

10.Gatavu izmērcētu pīrāgu var pārliet ar izkausētu šokolādi un pēc vēlēšanās dekorēt ar persikiem vai aprikozēm. Tas arī viss, vasaras persiku pīrāgs ir gatavs.

Labu apetīti! Izbaudiet savus kulinārijas eksperimentus, viss noteikti izdosies!

Biezpiens ar persiku apvienojumā ar šokolādes mīklu rada unikālu garšas un aromāta līdzsvaru. Pīrāgu ir viegli sagriezt porcijās, un tas izskatās ļoti skaisti!

Šis biezpiena gardums ir tik izsmalcināts, ka ar to var viegli izrotāt jebkuru svētku galdu. Recepte ir lieliska, iesaku to no visas sirds!