Vienkārša frāze, kas izglābs jebkuras attiecības

Par mūsu lielu pārsteigumam izrādījās, ka šī “maģiskā” frāze nav “man žēl”, “piedod” vai “es tevi mīlu”, bet gan cita…

“Kā es varu tev palīdzēt?”. Kāda jauna, precējusies amerikāniete pavisam nejauši sāka šo frāzi lietot ar savu vīru un bija pārsteigta, cik spēcīgi šie vienkāršie vārdi ietekmēja viņas attiecības. Īpaši labi šo frāzi lietot strīdu un konfliktu laikā, kad partneris ir dusmīgs, ievainots vai neapmierināts.

Kāds ir tās noslēpums? Psiholoģe un attiecību eksperte Džeina Grīra skaidro:

“Frāze “Kā es varu tev palīdzēt?” ir laba, jo tajā vienlaikus tiek iesaistītas piecas svarīgas lietas: jūs esat vērsts uz savu partneri, jūs saprotat, ko viņš vai viņa pārdzīvo, jūs domājat par viņa vai viņas jūtām un vajadzībām, jūs izrādāt iejūtību pret viņa vai viņas problēmām un esat gatavs viņam vai viņai palīdzēt.”

Psiholoģe arī norādīja, ka ir veikti klīniski pētījumi, kuru laikā tika izteikto vārdu ietekme uz partneri strīda laikā. Šajā sakarā tika konstatēts, ka strīdus laikā pateikts vārds “piedod” lielākoties kaitina partneri, jo strīda laikā emocijas ir sakāpinātas un atvainošanās neko nedod, kad problēma ir jau notikusi. Atvainoties varat pēc tam, kad esat mierīgi un domājat to patiesi.

Lasi vēl: Veselībai un enerģijai: uztura noteikumi sievietēm pēc 45

Tāpat partneri īsti netic, ja konflikta laikā tiek izteikta frāze “es tevi mīlu”. Bet frāze “tā tas nebija domāts” vienkārši paildzina strīdu.

Turklāt Grīra šo frāzi uzskata par maģisku arī tāpēc, ka tā sniedz “atgriezenisko saiti” un iespēju situācijas uzlabošanai. Tāpēc atcerieties šos vārdus un izmantojiet tos strīda vai nesaprašanās brīžos ar savu draugu.

Leave a Comment