Vienkāršas patiesības no Budas: kā iemācīties kontrolēt sevi un savu likteni

Vienkāršas dzīves mācības palīdzēs sasniegt apskaidrību, izprast dzīves jēgu un atrast iekšējo harmoniju. Sekojiet šīm patiesībām, lai kontrolētu savu likteni un atrastu laimi.

Budisms ir viena no senākajām pasaules reliģijām. Tajā pašā laikā budisma piekritēji to uzskata ne tik daudz par reliģiju, cik mācību, kā noskaņot savu prātu uz pareizo vilni. Šī mācība balstījās uz Gautamas, plaši pazīstama kā Buda, novērojumiem. Budisma pamati un filozofija nav pretrunā ar citām reliģijām, tāpēc tie palīdz jebkuras pārliecības cilvēkiem kļūt labākiem cilvēkiem.

Tikai mīlestība var uzvarēt naidu

Budismā valda uzskats, ka nevajag atdot ļaunumu ar ļaunu, atriebties ienaidniekiem. Jums jācenšas būt laipnam pret viņiem, tad arī viņi mainīsies un labāk izturēsies pret visiem apkārtējiem.

Kontrolējot savas negatīvās emocijas, jo īpaši naidu, cilvēks spēs kontrolēt likteni, jo ļaunas personības viņam vairs nepievilinās. Dzīvot kļūs vieglāk, jo viss sliktais sāks to apiet.

Likteni nosaka mūsu rīcība, nevis vārdi.

Austrumu budistu gudrie saka: “Mūs nosaka nevis tas, ko mēs sakām, bet gan tas, ko mēs darām.” Ja cilvēks tikai saka dažas pareizas lietas, bet rīkojas citādi, viņš nav apgaismots.

Lasi arī: Garīgi padomi no ģeniālā Nikolas Teslas: kā atrast savu ceļu dzīvē un būt veiksmīgākam

Lasi arī: Dziedniece padālījās: šie vārdi-slēdzenes, kas “aizslēdz” ceļu uz laimi

Protams, daudz ko izšķir arī domas un vārdi, bet, ja nekas netiks darīts, tad tiem nebūs jēgas. Jums vajadzētu atrast drosmi dzīvot saskaņā ar saviem uzskatiem, apstiprinot tos ar darbiem.

Koncentrējieties uz tagadni

Pagātne ir negatīvisma krātuve, un nākotne ir haoss un nenoteiktība. Svarīga ir tikai tagadne. Veselības, veiksmes un panākumu noslēpums ir nekavēties pagātnē un pārāk daudz neuztraukties par nākotni.

Tiek uzskatīts, ka cilvēks, kurš dzīvo pašreizējā brīdī, ir apgaismots un var kontrolēt savu likteni. Tas palīdz kontrolēt sevi un savu dzīvi visos līmeņos – gan garīgajā, gan materiālajā līmenī.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment