Neparasts veids, kā pagatavot malto gaļu. Tas ir neticami vienkāršs, ātrs un ļoti garšīgs
Ēdiens netiek pasniegts atsevišķi, bet tiek ievietots gatavās maltās gaļas iekšpusē. Tātad, gatavojot garšas netiek sajauktas, un gaļas garša nav nomākta. Šo ēdienu var papildināt ar sautētiem, ceptiem vai svaigiem dārzeņiem un dažādiem graudaugiem. Es parādīšu 2 iespējas ātram dārzeņu pildījumam. Tas izrādās skaists oriģināls ēdiens, kas izgatavots no maltas gaļas. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas laiks 30 minūtes
1. Tā kā malto gaļu var pagatavot ātri, mēs sākam ar pildījumu. Pirmajai pildījuma versijai sīpoli (¼ daļa no liela sīpola) un burkāni (½ gab.) Sagrieziet ne pārāk mazos kubos. Liekam pannā ar augu eļļu (1 ēd.k.) un apmēram 5 minūtes apcepiet uz vidējas uguns. Pievienojiet cukini kubus (3 šķēles no lieliem cukini) un cepiet 5 minūtes.
2. Pievienojiet skābo krējumu (2 ēd.k.), sasmalcinātus ķiploku (1 daiviņu), sāli, maltus piparus un gatavojiet uz zemas uguns vēl 5 minūtes. Tas izrādās garšīgs dārzeņu sautējums (2 porcijām).
3. Pildījuma otrajai versijai sīpoli (¼ daļa no liela sīpola) un tomāti (½ daļa no lielā tomāta) tiek smalki sagriezti. Mēs ieliekam bļodā, pievienojam smalki sasmalcinātu pētersīļus, sāli, maltus piparus, citronu sulu (2 tējk) un maisiet (produkti 2 porcijām).
4. Jūs varat paņemt jebkuru malto gaļu (man ir cūkgaļa ar liellopu gaļu). Sajauciet to ar sāli, pipariem, sadaliet to 2 daļās un veidojiet bumbiņas. Ņemam cepamo papīru (obligāti ar silikona pārklājumu, kas ir aptuveni 25 x 32 cm), mēs salocīsim uz pusēm tad atveram papīru un liekam bumbiņas, kas izgatavotas no maltas – vidū.
5. Ar pirkstiem ātri sadaliet malto gaļu plānā pankūciņā. 6. Mēs aptveram pusi maltās gaļas ar pergamenta loksni (izmērs aptuveni 19 x 25 cm). 7. Salieciet uz pusēm un atkal nedaudz nospiediet malto gaļu. Viens pergamenta gabals ir starp maltu gaļu.
8. Pannā (diametrs 26 cm) ir izvietota malto gaļu pergamentā, nogrieziet ļoti izvirzītās pergamenta malas ar šķērēm. Mēs novietojam pannu uz vidējas uguns un gatavojam 6 minūtes. Ar vāku. 9. Maltajai gaļai no augšas vajadzētu kļūt gaišai.
10. Mēs pagriežam malto gaļu uz otru pusi. Gatavojam vēl 5 minūtes. Maltā gaļa tiek izrullēta plānā slānī, tāpēc to ātri pagatavo. Pēc šīs pagatavošanas metodes jums nevajadzēs ilgstoši mazgāt pannu (ērti). 11. Maltā gaļa abās pusēs kļūst zeltaini brūna.
12. Mēs noņemam pergamentu uz rezultātā sanāk tādas kā kabatas, lai piepildītu ar jebkuru pildījumu. 13. Piepildiet gaļas “kabatas” ar dārzeņiem (man viens ir ar dārzeņu sautējumu un viens ar tomātiem un sīpoliem). Dārzeņu vietā jūs varat pagatavot jebkuru sev tīkamu pildījumu, tas arī izrādās garšīgi.
Lasi vēl: Kurš mēnesis 2025. gadā ir izdevīgāks, lai dotos atvaļinājumā, un kāpēc
Sastāvdaļas:
260 g maltas gaļas
pipari, sāls pēc garšas
sīpoli, burkāni
eļļa cepšanai
cukini (vai kabači)
skābais krējums 2 ēd.k.
ķiploks 1 daiviņa
14. Apkaisiet tās ar dārzeņiem un nekavējoties pasniedziet. Sakarā ar to, ka papildus sāls un pipariem, pēc garšas nekas netika pievienots maltai gaļai tās garša būs izteiksmīgāka kamēr tā ir silta. Lai labi garšo!