Vienkārši padomi perfekcionistiem

Mēģināt kaut ko darīt, patiesībā ir liela lieta. Jūs vēlaties pārliecināties, ka jūs rūpējaties par savu veselību, darbu, ģimenes pienākumiem un draugiem. Bet, rūpējoties par visu, lai būtu labs vai „perfekts”, var būt slikta lieta!

Ir saprātīgi saprast, ka dzīve ir nepilnīga. Viss var notikt nepareizi, pat ja jūs visu plānojāt visskaistākajā veidā. Ir daudzi faktori, kurus nevar kontrolēt vai mainīt. Šie vienkāršie fakti ir skaidri katram perfekcionistam, taču tomēr dzīvē tas var būt grūti saprotams. Šeit ir daži vienkārši padomi, lai palīdzētu jums dzīvot mierīgi!

Nav pārākuma

Jūs varat sasprindzināt sevi, cenšoties pabeigt savu mājasdarbu vai profesionālo izpēti pēc iespējas labāk, tērējot visu savu laiku un enerģiju.

LASI ARĪ: 4 zodiaka zīmes, kas nebaidās veikt pirmo soli!

Laba ideja ir atzīt, ka jūs darījāt kaut ko labu. Ja tas ir pietiekami labs, jūs varat atbrīvot situāciju, atpūsties vai pāriet uz kaut ko citu. Mēs visi esam atšķirīgi, un mūsu atšķirības padara mūs par īpašiem un unikāliem.

Mēs mācāmies no kļūdām, tādēļ, ja jūs galu galā veicat to, uzņemiet to viegli. Tas nozīmē, ka jūs precīzi zināt, no kā jums jāizvairās nākamreiz!

Ir svarīgi pareizi sadalīt laiku.

Ideāls darbs nebūs svarīga, ja nevarat to pabeigt laikā. Ja pievēršat pārāk daudz uzmanības detaļām, iespējams, jūs nebūsiet pabeidzis laikus.

Daudzi perfekcionisti nevar atbrīvoties no uzdevuma, kas viņiem ir, ja tas neatbilst viņu izcilības standartam. Ja nejūtat, ka varat pabeigt darbu ar vēlamo kvalitāti, jūs vienmēr varat nolīgt profesionāli. Piemēram, apmācīts santehniķis parūpēsies par noplūdi vannas istabā un atklās jebkādas problēmas, kas varētu būt izlaistas.

Tāpat manam rakstniekam, kas palīdz man rakstīt disertāciju, būs pietiekama pieredze, lai pabeigtu savu disertāciju vai jebkuru citu darbu, kas ir vislabākās kvalitātes. Šie speciālisti zina, ko viņi dara, un viņi to dara labāk un ātrāk nekā jūs. Pārtrauciet nodarbināt sevi ar citiem darbiem.

Galvenais ir baudīt dzīvi, mīlēt un pieņemt sevi. Daudzi perfekcionisti ienīst sevi, jo jūt, ka viņi nevar dzīvot, tāpat kā citi cilvēki.

LASI ARĪ: Saule Zivīs: laiks, lai izlabotu kļūdas

Pirmkārt, jums jāpārtrauc sevi salīdzināt ar citiem cilvēkiem. Cilvēki ir atšķirīgi, un viņi iet dažādos dzīves veidos. Ja jūs pašlaik nedarāt kaut ko, tas nenozīmē, ka jūs nevarēsiet to darīt rīt. Jūs varat apgūt jaunas prasmes un pieņemt labākus lēmumus nākotnē. Katru dienu ir iespēja augt un mācīties.

Nākamā lieta, kas jums jāsaprot, ir tas, ka daži no standartiem, kurus jūs sev noteicāt, nav reāli. Jums ir jāvērtē sevi un jāsaprot, ka esat pietiekami labs ar savām nepilnībām!

Esiet savs labākais pielūdzējs

Daudzi perfekcionisti cieš, jo viņi pastāvīgi salīdzina sevi. Viņi vai nu salīdzina sevi ar citiem cilvēkiem, vai ar iedomātu standartu. Vienīgā persona, kurai jāsalīdzina ar sevi, ir pats. Jūs varat baudīt dzīvi, vienkārši noglāstot savu plecu, neatkarīgi no tā, vai lietas notiek labi vai nē.

Vienmēr esiet mierīgs un pastāstiet sev, ka veicat lielisku darbu. Mudiniet sevi, ja redzat uzlabojumus. Saglabājiet ierakstu par to, ko jūs darāt, lai jūs varētu identificēt izmaiņas savā veidnē. Novērtējiet sevi un redzēt, ko esat darījuši.

Jūs, iespējams, darījāt kaut ko, ko neviens cits nevarēja darīt. Vienmēr skatiet un atgādiniet sev, ka esat pārvarējis daudzas grūtības. Jūs uzlabojaties un kļūstat par labāku cilvēku.

avots: esotericblog

Leave a Comment