Vienkārši pašaizstāvēšanās paņēmieni, kas jāzina ikvienai- vienmēr jūties droši!

 

1. Pievērs uzmanību!

Uzbrucēji meklē upuri, kura uzmanība ir novērsta. Tas nozīmē, ka vajadzētu atturēties no vēlmes ieurbties viedtālruņa ekrānā. Pat telefona zvans var pilnībā novērst tavu uzmanību. Ja runā pa telefonu, tu nedzirdi, ka kāds tev piezogas, tev nav perifērās redzes un tu nevari izmantot to roku, kurā turi telefonu, lai aizstāvētos.

2. Sargi savas mantas!

Gabriela iesaka nēsāt rokassomiņu uz nevaldošās rokas pleca, kā arī izmantot šo roku, lai turētu somu vai kafiju. Sievietes parasti cenšas savas lietas vienmērīgi sadalīt nešanai abās rokās, bet tas ir nepareizi, jo šādā gadījumā nav, ar ko aizstāvēties.

3. Esi pašpārliecināta!

Pat tik vienkārša lieta kā taisna stāja un uz aizmuguri vērsti pleci var palīdzēt izvairīties no uzbrukuma. Pašpārliecinātība aizgaiņā potenciālos uzbrucējus, jo viņi meklē vieglu mērķi.

Kā cīnīties pretī

Ja tev tomēr kāds uzbrūk, liec lietā Gabrielas demonstrētās kustības, ar kurām iespējams apturēt varmāku vai uzbrucēju. Visi paņēmieni ir saistīti ar ķermeņa mehāniku un pārsteiguma brīdi.

1. kustība: telefona klausules pielikšana pie auss (lai atvairītu no priekšas nākošu uzbrucēju)

2

Dominējošo roku savelc dūrē, tai atrodoties pie vidukļa, kamēr elkonis vēl atrodas aiz muguras. Pacel dūri uz auss pusi, it kā paceltu telefona klausuli. Pavirzi elkoni atpakaļ un tad ar to sit uzbrucējam tieši pa zodu.

2. kustība: Tenisa serve (lai izvairītos no rokas sagrābšanas)

3

Ātrām kustībām parauj atpakaļ roku, pāršūpo to uz priekšu, tad pāri galvai (veicot apļveida kustību), pēcāk ar to no visa spēka iesitot uzbrucējam pa roku.

3. kustība: Flamingo (lai aizsargātos, ja tavas rokas jau ir sagrābtas)

4

Stabili nostājies uz vienas kājas. Saliec celī to kāju, uz kuras nestāvi, tad atvēzē to atpakaļ. Ar veiklu kustību iesper uzbrucējam pa apakšstilbu. Sper zemu, lai tava kāja netiktu sagrābta.

4. kustība: Ģitārspēles imitācija (lai aizsargātos pret kakla, pleca vai rokas augšdaļas sagrābšanu)

5

Iztaisno sagrābto roku virs galvas. Virzi iztaisnoto roku gar sava kakla iekšpusi (starp savu kaklu un uzbrucēja roku), tādējādi atbrīvojoties no uzbrucēja tvēriena.

Avots: womansday.com

Leave a Comment