Viņas vīra māte savu vedeklu izmeta no mājas – tālāk notikušais mainīja visu dzīvi

– Ienāc, nekautrējies. Jūtieties kā mājās! Tas attiecas uz tevi, Jūlija, Vadims jau ir mājās, – ja viņa to būtu teikusi ar maigu smaidu, Jūlija nemaz nebūtu sakustējusies. Bet ko bija vērts viens slīps Tatjanas  skatiens. Tas vienmēr iespiedās līdz kaulam.

Tatjana bija sieviete ar raksturu. Viņa vienmēr turējās pie sava ar abām rokām un kājām, lai tikai būtu kā viņa grib, lai gan sākotnēji viņa radīja laipnas un mīļas sievietes iespaidu. Tipiska pensionāre.

– Māmiņ, tu mums ļoti palīdzēji. – Aptuveni 25 gadus vecs jauns vīrietis cieši turēja meiteni pie sevis.

Vadims bija labs cilvēks. Vienīgais, kas vienmēr biedēja Jūliju, bija mammas un dēla līdzība. Un viss būtu kārtībā tikai pēc izskata. Jo vairāk meitene komunicēja ar tēti, jo vairāk viņa juta, cik ļoti Vadims bija līdzīgs savai mātei. Vai tas bija tāpēc, ka Vadima dzīvē nebija tēva, vai arī tā bija vienkārši ģenētiskā loterija, tā izspēlēta, bet viņi bija kā divi ūdens pilieni.

Jūlija bija jauka, laipna meitene, par tādiem cilvēkiem saka – sapnis. Viņa nekad neiebilda savam vīram Vadimam un vienmēr centās viņam izpatikt. Arī viņa māte attiecīgi. Tāpēc tagad viņa izskatījās pēc maza kaķēna, kas izmests uz ielas un spiests izdzīvot starp mežonīgiem suņiem. Mazliet nobijusies un apmaldījusies.

Attiecības starp vedeklu un māti nekad nebija bijušas labas. Pat tad, kad Vadims un Jūlija vēl nedzīvoja kopā un meitene tikai nāca pie viņiem ciemos, Tatjana nelaida garām iespēju kaut ko pārmest Jūlijai. Viņai nebija vajadzīgs attaisnojums, viņa vienmēr varēja kādu izdomāt.

Ka svārki ir pārāk īsi aizņemtai meitenei, ka viņas mati ir stulbi. Un reiz Tatjana pat teica Vadimam, ka viņa redzējusi Jūliju ar citu vīrieti. Meitene bija ļoti dusmīga, kad sieviete sāka izdomāt par Jūliju tādas lietas!

Piemēram, tava Jūlija satiekas ar bagātiem vīriešiem naudas dēļ, bet pēc tam visu paņem sev! Un pats smieklīgākais bija tas, ka tā bija tikai viens no viņas pasniedzējiem universitātē, no kura viņa prasīja papildu nodarbības.

Vadims sākumā negribēja viņai ticēt, bet tad viņa parādīja šī vīrieša bildes universitātes mājaslapā, un viņš tomēr viņai noticēja.

Bija vēl viena lieta, kas satrauca Jūliju. Vadims nekad šādās situācijās viņu nebija aizstāvējis. Lai ko Tatjana  apsūdzētu Jūliju, viņš vienmēr bija mātes pusē.

Bet, kā saka, kad mīli, tu piever acis uz visu. Un Jūlija ļoti mīlēja Vadimu. Tāpēc viņa nekad nestrīdējās  ne ar viņu, ne ar mammu.

– Liels paldies, Tatjana. Mēs ilgi pie jums neuzturēsimies un neapgrūtināsim jūs ar savu klātbūtni. – sacīja meitene, novelkot kurpes un nesot somas uz viņiem atvēlēto guļamistabu.

Agrāk Tatjana šo istabu izīrēja studentiem, bet, kad dēls lūdza viņai palīdzību, viņa laipni atvēlēja šo istabu viņiem.

– Jūlij, par ko tu runā! Apgrūtināt mani? – Tatjana Sergejevna smējās. Viņa pienāca pie Jūlijas un cieši apskāva viņu, maigi pietuvojās viņas ausij un teica tik klusi, ka dēls nevarēja dzirdēt.

– Nešaubies, tu ilgi šeit nepaliksi.

Jūlija tikai paspēja pārsteigumā atvērt acis, kad istabā ienāca Vadims un silti pasmaidīja, vērojot abu sieviešu apskāvienu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment