Wizz Air ir uzsākusi neierobežotu lidojumu abonēšanas pakalpojumu: daudzi jautā, kur slēpjas “āķis”

Wizz Air jaunais piedāvājums ir radījis lielu ažiotāžu aviācijas nozarē, taču pirms parakstīšanās ir svarīgi izlasīt sīko drukāto tekstu.

Eiropā bāzētā aviokompānija, kuru patērētāju grupa “Which?” atzina par sliktāko aviokompāniju 2024. gadā, ir paziņojusi, ka sāk piedāvāt abonēšanas pakalpojumu, kas piedāvā neierobežotu lidojumu skaitu tiem, kuri parakstās.

Ungārijas Wizz Air “all you can fly scheme” uz ierobežotu laiku tiek piedāvāta par ieviešanas cenu.

Līdz 16. augustam par gada abonementu būs jāmaksā 499 eiro, bet pēc tam cena pieaugs līdz 599 eiro.

Dalības maksa ietver visus lidojumus visā uzņēmuma plašajā starptautiskajā tīklā, kurā ir aptuveni 950 maršruti Eiropā, Ziemeļāfrikā, Tuvajos Austrumos un Āzijā.

Kā programma darbojas – un vai ir kāds āķis?

Tāpat kā jebkurā abonementā, pirms steigties parakstīties, ir svarīgi pārbaudīt sīkā drukāto informāciju.

Neskatoties uz to, ka Wizz Air piedāvājums uz papīra ir ļoti izdevīgs, šīs zemo cenu aviosabiedrības zemās biļešu cenas nozīmē, ka tiem, kas izmantos abonementu, būs jābūt samērā biežiem pasažieriem.

Lai gan tehniski viss maršruts ir pieejams visiem abonementa īpašniekiem, lidojumus iespējams rezervēt tikai 72 stundas pirms izlidošanas laika, kas nozīmē, ka pēdējā brīža ceļotājiem nebūs garantēta vieta.

Tas varētu radīt sastrēgumus, kad šoruden stāsies spēkā ES ieceļošanas/izceļošanas sistēma (EES), jo, kā ziņots, aviosabiedrībām būs jāiesniedz informācija par pasažieriem 48 stundas pirms izlidošanas, pretējā gadījumā tām draud sods.

Īsā laika grafika dēļ tas nav piemērots arī cilvēkiem, kuriem patīk plānot uz priekšu.

Papildus abonēšanas maksai katram caurlaides īpašniekam pirms ceļošanas būs jāmaksā atsevišķa, papildu fiksēta maksa 9,99 euro par katru lidojumu kā papildu maksa.

Bagāžas un sēdvietu izvēles izmaksas arī nav iekļautas – un tās var svārstīties no dažiem eiro līdz vairāk nekā simtam eiro atkarībā no bagāžas svara un ceļojuma sezonas.

Tomēr, ja jūs varētu pilnībā izmantot šo caurlaidi, jūs varētu ievērojami ietaupīt, jo īpaši sezonas laikā, ja ir pieejama brīva vieta.

Pašlaik pēdējā brīža turp un atpakaļ ceļojums uz Stambulu izmaksātu aptuveni 250 eiro, kas nozīmē, ka divi šādi ceļojumi tehniski nozīmētu, ka abonements ir atmaksājies.

Ja jums nav nepieciešami neierobežoti lidojumi, Wizz Air jau piedāvā Multipass, kas tiek maksāts katru mēnesi.

Šie lidojumi, kas jārezervē piecas dienas pirms izlidošanas, notiek no Austrijas, Bulgārijas, Kipras, Ungārijas, Rumānijas, Apvienotās Karalistes, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Albānijas, Polijas un Itālijas.

Mēneša cenas svārstās no 34,99 līdz 64,99 eiro atkarībā no valsts, no kuras lidojat, un katru mēnesi tiek piedāvāts lidojums vienā virzienā uz visiem starptautiskajiem galamērķiem. Neskatoties uz to, ka par katru mēnesi tiek iekasēta maksa, katram no šiem abonementiem ir arī 12 mēnešu saistības.

Neraugoties uz Wizz Air kritiku, šī aviokompānija ir viena no noslogotākajām Eiropā. Pagājušajā gadā tās lidmašīnas pārvadāja aptuveni 60 miljonus pasažieru – par 17 miljoniem vairāk nekā British Airways.

“Mēs esam sajūsmā, ka esam pirmie, kas ievieš šo unikālo abonementu ceļotājiem Eiropā,” saka Wizz Air pārstāve Silvia Mosquera. “Dalība sniegs klientiem simtiem spontānu ceļošanas iespēju par fiksētu cenu, dodot brīvību lidot, kad vien tas ir izdevīgi, un nemaksājot papildus.”

Savā tīmekļa vietnē aviokompānija piebilst: “Tiklīdz esat sekmīgi samaksājis par Wizz All You Can Fly, varat sākt rezervēt lidojumus uzreiz.”

Neskatoties uz to, ka abonementa caurlaide jau ir pārdošanā, to nevarēs izmantot līdz 25. septembrim.

 

Leave a Comment